JONG DE GRAAFSCHAP EN JONG FEYENOORD IN BALANS: 2-2

Jong Feyenoord heeft maandagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen Jong De Graafschap. In Doetinchem tekenden Kelvin Leerdam en Andwélé Slory voor de Rotterdamse doelpunten. Danny Buijs speelde de volle negentig minuten mee. Glenn Kobussen viel halverwege de eerste helft met een enkelblessure uit en werd direct in het ziekenhuis nader onderzocht. De ernst van blessure is nog onduidelijk. Het was voor het elftal van trainer Alex Pastoor het laatste officiële duel van 2008.

De Graafschap was de eerste helft de betere ploeg en kwam vlak na het uitvallen van Kobussen op een 1-0 voorsprong. Het betekende ook de ruststand. Kort na de onderbreking kwam Feyenoord via een doelpunt van Leerdam op gelijke hoogte. De middenvelder tikte een corner van Michal Janota binnen, na doorkoppen van Kermit Erasmus. De Zuid-Afrikaan stond twintig minuten voor tijd ook aan de basis van de 1-2 van Slory.

De Rotterdamse doelpunten kwamen niet uit de lucht vallen. Feyenoord speelde de tweede helft compacter en was agressiever in de duels. Trainer Alex Pastoor roemde na afloop de rol van zijn spitsen, die door goed vrij te lopen steeds aanspeelbaar waren. ‘Onze aanvallers hebben het vandaag uitstekend gedaan.’

Feyenoord was de tweede helft de bovenliggende partij en kreeg na op voorsprong gekomen te zijn kansen om verder uit te lopen. ‘Met de uitslag kan ik wel leven’, zei Pastoor. ‘Alleen dat wij na de 1-2 niet meer doelpunten hebben gemaakt, blijft nog wel even in mijn hoofd zitten.’ De coach zag zijn elftal tegen De Graafschap tien minuten voor het einde van de wedstrijd de deksel op zijn neus krijgen, want de thuisploeg kwam op de valreep toch nog op gelijke hoogte.

Opstelling Jong Feyenoord: Darley; Buijs, Nieveld, Derijck (79’ Barends), Wattamaleo; Slory, Leerdam, Kobussen (25’ Pattinama), Pedro (65’ Schet); Janota en Erasmus.