Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

WIM BOT NIEUWE PROFESSOR FEYENOORD

Wim Bot is vrijdagavond de winnaar geworden van de Jubileum-editie van de jaarlijkse Feyenoord-quiz Professor Feyenoord. Hij had in de finale twee punten meer dan nummer twee Roderick Smal. Drie deelnemers eindigden uiteindelijk op de gedeelde derde plaats: Danny Barends, Ab Twigt en Jesse van Geest. Bot liet zich aan het eind van de avond met een grote glimlach in de toga hijsen die bij de overwinning hoort. ‘Dit had ik nooit verwacht’, zei hij. De quiz werd gepresenteerd door Peter Houtman, die assistentie kreeg van de oud-spelers Eddy Pieters Graafland, André Stafleu en Gaston Taument.


De Jubileumeditie van de quiz, die was georganiseerd door de Feyenoord Supporters Vereniging, was moeilijker dan ooit. Zo moesten de deelnemers antwoord geven op de vraag wat de bijnaam was van Gerry van Rosmalen, een Limburger die in de jaren zeventig voor Feyenoord voetbalde. Het juiste antwoord, ‘de schrik van Blerick’, wisten maar weinig deelnemers. Ook de vraag om alle Engelse trainers van Feyenoord te noemen, leverde veel gefronste wenkbrauwen op.



De avond begon met twee rondes waarbij in koppels antwoord gegeven moest op de vragen. Uiteindelijk stroomden de beste koppels door en gingen alle deelnemers individueel verder. Dit resulteerde in een finale die uiteindelijk rond een uur of elf afgelopen was en na twee overwinningen op rij van Wassili Meijer een nieuwe Professor Feyenoord opleverde.