Fanshop
Fanshop

B1 VERLIEST ONGESLAGEN STATUS

Feyenoord B1 heeft zaterdagmiddag tegen sc Heerenveen zijn ongeslagen status verloren. In Friesland leed het met 2-0 zijn eerste nederlaag van het seizoen, waardoor er een einde kwam aan een reeks van elf ongeslagen wedstrijden. C2 verloor op Varkenoord een oefenwedstrijd van ADO Den Haag met 1-2. De wedstrijd van A1 tegen FC Groningen werd vijf minuten voor aanvang afgelast. Om de drie uur lange busreis niet voor niets te laten zijn, nodigde Feyenoord hun gasten uit om zaterdagavond in De Kuip het eredivisieduel tussen Feyenoord en AZ bij te wonen. Voor B2 stond er vrijdag al een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht op het programma, maar dit duel werd afgelast. De wedstrijden van zaterdag waren de laatste voor de winterstop, welke vorige week al in was gegaan voor C1.
In een waterkoud en winderig Heerenveen creëerden zowel de thuisploeg als Feyenoord B1 in de eerste helft amper mogelijkheden. Wel was er van beide kanten veel strijd, waarbij werd gevochten om elke bal. Kansen leverde dit niet op.

Na de rust kreeg B1 een paar goede mogelijkheden. Invaller Luc Castaignos zorgde met zijn acties aan de rechterkant voor flink wat gevaar. Twee keer leverde hij een perfecte voorzet af in het zestienmetergebied van Heerenveen. Eenmaal stonden de Rotterdamse aanvallers net niet goed, waardoor de kans voorbij ging. Na de andere voorzet haalde een verdediger van de noorderlingen een schot van Osama Rashid van de lijn.

In de 67ste minuut kwamen de Friezen op voorsprong. Feyenoord raakte de bal op het middenveld kwijt. Na een snelle counter over de flank en een strakke voorzet, kon de spits van Heerenveen vrij inkoppen. Trainer Cor Adriaanse bracht een extra aanvaller in om nog wat te forceren. Maar vlak voor tijd kwam de thuisclub op 2-0. Een voorzet van de zijkant werd in één keer op doel geschoten en de Friese schutter verraste daarmee doelman Niels Konijnenburg.

Na afloop was Adriaanse stellig in zijn analyse. ‘Als je niet weet te scoren, dan kan je zo’n wedstrijd nooit winnen. Dit was echt zo’n wedstrijd waarbij het eerste team dat scoort, ook wint.’

Opstelling Feyenoord B1: Konijnenburg; De Vrij, Rutten, Kruithof (76’ Van der Laan), Martins Indi; Bouwmeester (71’ Plaisier), Van den Engel (68’ Wijmer), Rashid; Schoonheijm, Jansen en Karim (Castaignos).


C2 VERLIEST OP EIGEN VELD OEFENDUEL MET ADO: 1-2

Op Varkenoord kwam Feyenoord C2 al voor de rust op een 0-2 achterstand, waarna het pas in de tweede helft via een doelpunt van Jesse Driebergen wat terug kon doen. Trainer Gaston Taument miste in de eerste helft agressiviteit bij zijn ploeg. ADO was in die periode beter dan Feyenoord en maakte de kansen die het kreeg goed af.

Na eerst nog de lat te hebben geraakt, kwamen de Hagenaars al in de beginfase van de wedstrijd op een 0-1 voorsprong. Vlak voor het rustsignaal kopte Aytac Metin een bal in eigen doel, waardoor de Rotterdammers met een 0-2 achterstand de kleedkamer ingingen.

In de rust spoorde de trainer zijn spelers aan. ‘Ik wilde meer strijd en passie zien,’ zei Taument, die aan het begin van de tweede helft vijf nieuwe spelers inbracht. Dit had resultaat, want Feyenoord ging een stuk beter spelen en creëerde ineens kans na kans. Jesse Driebergen maakte één van deze kansen af, na goed voorbereidend werk van invaller Brandon Robinson.

‘In de eerste helft speelde we met ADO mee,we reageerden alleen maar. Na de rust domineerden wij het spel’, zei Taument na afloop van de wedstrijd. ‘Op basis daarvan hadden we een gelijkspel verdiend.’

Opstelling Feyenoord C2: Gavriilidis; Van de Ruit (36’ Groenbast), Dammers, Korporaal (36’ Dekker), Metin (36’ Van Rossum); Janssen, Karsdorp, Medar; Kloester (36’ Thenu), Driebergen (36’ Robinson) en Hofman.