Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

LECH POZNAN MAAKT KENNIS MET DE KUIP

Lech Poznan heeft dinsdagavond kennisgemaakt met het veld in De Kuip. Trainer Franciszek Smuda liet zijn elftal een dag voor de ontmoeting met Feyenoord in de UEFA Cup een ontspannen training afwerken. De oefensessie in het stadion werd een uur uitgesteld, omdat het vliegtuig van de Poolse ploeg dinsdagochtend vanwege de dichte mist uit moest wijken van Rotterdam Airport naar Eindhoven Airport en hierdoor vertraging opliep.



Dat er voor Lech woensdagavond veel op het spel staat, bleek wel uit de massale belangstelling van de Poolse pers. Liefst vier cameraploegen en ruim vijfentwintig journalisten reisden de koploper in de Poolse competitie achterna naar Nederland.



Voorafgaand aan de training vond er een persconferentie plaats, waarbij Smuda inging op de wedstrijd van woensdag. ‘Ik verwacht niet dat Feyenoord in zijn sterkste opstelling zal spelen’, zei de coach. ‘Zo ontbreekt Giovanni van Bronckhorst en daarnaast denk ik dat de trainer misschien spelers zal sparen. Er staat voor ze immers niets meer op het spel.’



Smuda was duidelijk over de intenties waarmee zijn ploeg woensdagavond aan de aftrap zal verschijnen. Alleen met een overwinning maken de Polen kans op plaatsing voor de knock-outfase van het Europese toernooi. ‘Wij zullen dus ook spelen om te winnen’, zei Smuda. ‘Het is het enige dat telt voor ons.’



De trainer kwam in De Kuip een oude bekende tegen. Smuda volgde samen met Wlodi Smolarek de trainerscursus en de huidig jeugdtrainer op Varkenoord was aandachtig toeschouwer tijdens de persconferentie en training. De voormalig spits van het Poolse nationale elftal geniet in het Oost-Europese land nog steeds veel aanzien en werd door het Poolse journaille aan de rand van het veld uitvoerig geïnterviewd. Zijn zoon Mariusz had daarvoor tijdens de persconferentie als tolk gefungeerd.