Fanshop
Fanshop

FEYENOORD STRIJDEND TEN ONDER IN EINDHOVEN

Feyenoord heeft zondag de derde competitienederlaag op rij geleden. De Rotterdammers waren in Eindhoven grote delen van de wedstrijd op zijn minst gelijkwaardig aan PSV, maar een afstandschot van Ibrahim Afellay bracht tien minuten voor tijd de beslissing. Diego Biseswar en Michael Mols maakten als invaller hun rentree na blessureleed. Henk Timmer moest in de warming-up afhaken omdat hij zich verstapte, waardoor Rob van Dijk zijn plaats onder de lat innam.
De reservedoelman onderscheidde zich voor rust diverse keren met prima reddingen. Zo stond hij paraat toen Otman Bakkal na een kwartier spelen van dichtbij inkopte en was hij tien minuten later net iets eerder bij de bal dan de middenvelder van PSV.Omdat Dirk Marcellis halverwege de eerste helft uit een corner op de lat kopte, waren daarmee direct de drie gevaarlijkste mogelijkheden van de thuisploeg voor rust onschadelijk gemaakt. Dat mocht PSV ook zichzelf aanrekenen. De ploeg van trainer Huub Stevens speelde slordig en de afwerking liet geregeld te wensen over.Feyenoord kon geregeld profiteren van de slordigheden bij PSV en op die manier verschillende keren gevaarlijk worden in de tegenaanval. De fraaiste was tien minuten voor rust te zien, toen Theo Lucius van achteruit met een schitterende dieptepass Leroy Fer bereikte. De middenvelder besloot direct te schieten, maar zijn vizier stond veel te hoog afgesteld.Roy Makaay was tien minuten eerder bijna succesvol geweest, toen hij op aangeven van Timothy Derijck de bal langs doelman Andreas Isaksson tikte. Zijn inzet was alleen net te zacht, waardoor Marcellis de bal nog voor de doellijn kon inhalen.

Feyenoord kon zodoende bij rust terugkijken op een kansrijke eerste helft. Desondanks was alle moeite bijna tevergeefs geweest, toen Balasz Dzsudzsak kort na rust van dichtbij Van Dijk verschalkte. Daar was echter een overtreding van de aanvaller op Dwight Tiendalli aan vooraf gegaan, waardoor de treffer terecht werd afgekeurd.

Wat volgde was een helft waarin de ruimtes op het veld steeds groter werden, waardoor beide ploegen steeds meer kansen creëerden. PSV probeerde vooral via de flanken voor gevaar te zorgen, maar met name Timothy Derijck stond verschillende malen op de goede plaats om de aanval in de kiem te smoren.

Aan de andere kant kwam Feyenoord er vooral op de counter af en toe gevaarlijk uit. Zo kon Georginio Wijnaldum na een uur spelen de bal oppikken aan de linkerkant, maar zijn schot ging voorlangs.

Twintig minuten voor tijd loste Diego Biseswar de jonge middenvelder af en de aanvaller kreeg direct een enorme mogelijkheid om de score te openen. Makaay zette hem met een slimme kaats vrij voor de keeper, maar zijn eerste balcontact van de wedstrijd stuiterde te ver voor hem uit.Het ontbrak Feyenoord zodoende aan het benodigde geluk in de afwerking. Datzelfde gold voor PSV, tot tien minuten voor tijd. Een voorzet vanaf rechts werd toen in eerste instantie nog weggewerkt door Tiendalli, maar de afvallend bal belandde recht voor de voeten van Ibrahim Afellay die onberispelijk uithaalde.Gertjan Verbeek reageerde direct door Andwélé Slory en Michael Mols in de ploeg te brengen, maar het had niet het gewenste effect. Vijf minuten voor tijd leek Slory voor het eerst in stelling gebracht te worden door Lucius, maar Jeremie Brechet kwam er net met zijn hoofd tussen.

PSV – Feyenoord 1-0

Scoreverloop:
78’ 1-0 Afellay

Scheidsrechter: Braamhaar

Geel: Tiendalli, El Ahmadi, Bruins, Lucius, Bahia

Opstellingen:
PSV:
Isaksson; Culina, Marcellis, Bréchet, Pieters; Afellay, Simons, Bakkal; Dzsudzsak (62’ Koevermans), Lazovic (88’ Zonneveld) en Amrabat (90’ Kromkamp).
Feyenoord: Van Dijk; Tiendalli, Derijck (79’ Slory), Bahia, Van Bronckhorst; Wijnaldum (70’ Biseswar), El Ahmadi, Fer, Lucius, Bruins (79’ Mols); Makaay.