Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

MEIJER ONTVANGT LEGIOEN-PAS NUMMER ÉÉN

Gerard Meijer heeft voorafgaand aan het eredivisieduel tussen Feyenoord en NAC Breda op het veld van De Kuip uit handen van supporter Kees Duyndam Legioen-pas nummer één ontvangen. De verzorger werd door de supporters in een internetverkiezing verkozen boven de verder genomineerden Willem van Hanegem, Wim Jansen, Coen Moulijn en Pierre van Hooijdonk. ‘Dat ik door jullie gekozen ben is de bekroning op mijn 50-jarig dienstverband bij de club’, sprak Meijer tot het Legioen. ‘Waanzinnig dat jullie mij gekozen hebben.’


Meijer gaf aan het niet verwacht te hebben, vooral omdat hij geen oud-speler is. ‘Ik ben zeer verrast en vereerd dat mij dit gegund is.’ Het clubicoon werd luidkeels toegezongen vanaf de tribunes en dat liet hem niet onberoerd. ‘Als jullie zo doorgaan ga ik huilen.’ Meijer mocht zelf ook een Legioen-pas uitreiken. Hij reikte pas nummer twaalf uit aan het Legioen, dat weer massaal in De Kuip aanwezig was. ‘Het bewijs dat we allemaal echte Feyenoorders zijn’, zei Meijer.



Voorafgaand aan de Jubileumdag in juli konden supporters hun favoriete Feyenoorder nomineren, waarna op deze dag zelf een shortlist bekend werd gemaakt van de vijf populairste Feyenoorders. Dit was voor Meijer toch al een bijzondere dag geweest, omdat hij destijds al werd benoemd tot ambassadeur voor het leven van de Rotterdamse club.



Meijer is in augustus 2009 vijftig jaar in dienst bij Feyenoord als verzorger/masseur en in die halve eeuw is hij versmolten met de club. De clubman maakte vele hoogte- en dieptepunten mee en was en is vertrouwenspersoon voor vele spelers. Na dit seizoen neemt hij afscheid als verzorger/masseur van het eerste elftal, maar blijft wel in een andere functie aan de club verbonden. ‘Ik hoop hier in goede gezondheid nog een paar jaartjes rond te hobbelen’, besloot Meijer.