Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FRED BLANKEMEIJER ONTHULT GEVELSTEEN OPRICHTINGSPLAATS

Fred Blankemeijer heeft dinsdagochtend een gevelsteen onthuld op de oprichtingsplaats van Feyenoord. De club werd 19 juli 1908 opgericht in café ‘De Vereeniging’ aan de Damstraat nummer 2 in de deelgemeente Feijenoord. Op de plaats van het café van Jac. Keizer is tegenwoordig een kinderdagverblijf gevestigd.


Op de gevelsteen, gemaakt door kunstenaar Pepijn van den Nieuwendijk, komt heel de geschiedenis van de club terug. ‘Dat vind ik erg knap en het mooie eraan’, zei Hans Fortuin, die namens de Jubileumcommissie de aanwezigen toesprak. ‘We hebben mooie dingen gezien in het Jubileumjaar, maar daaraan zullen de herinneringen vervagen. Dit is iets blijvends, een succesnummer.’



Naast de gevelsteen, waarvan eerst nog een replica zal blijven hangen om later vervangen te worden door het echte keramiek, werd voor de locatie aan de Damstraat ook een Feyenoord-stoeptegel onthuld. Het is één van de 67 tegels die verspreid over de deelgemeenten Feijenoord, IJsselmonde en Charlois geplaatst zullen worden. Ze maken onderdeel uit van de wandelroute die leidt langs vele historische plekken die herinneren aan de rijke geschiedenis van de club, zoals beschreven door Jan Oudenaarden in het boek ‘Het Feyenoordpad’.