Fanshop
Fanshop

TALENT IN TURKIJE (1): LUIS PEDRO

Feyenoord bereidt zich deze week in het Turkse Belek voor op de tweede seizoenshelft. Onder de 24 spelers die mee zijn op het trainingskamp bevinden zich drie talenten die afkomstig zijn van Varkenoord en allemaal in de eerste seizoenshelft hun debuut maakten. Feyenoord.nl volgt Luis Pedro (18), Kevin Wattamaleo (19) en Kelvin Leerdam (18) deze week op de voet en stelt ze voor. In deel I: Luis Pedro.


‘Nadat ik eind vorig seizoen topscorer werd bij A1, kreeg ik te horen dat ik me voor het begin van dit seizoen moest melden bij de selectie. Daar heb ik deze zomer de voorbereiding meegemaakt, maar daarna moest ik terug naar A1. Dat was wel een kleine teleurstelling, maar ik ben gewoon hard blijven werken.Bij A1 stond trainer Verbeek of een van de assistent-trainers soms langs de lijn. Voor mijn gevoel speelde ik elke week wel redelijk. Toen er bij de selectie een aantal blessures kwam, kreeg ik weer een kans. Uiteindelijk heb ik dit seizoen zeven of acht wedstrijden in de A gespeeld en sindsdien zit ik bij het eerste. Dat had voor een deel te maken met de blessures, maar ook met hoe ik me ontwikkelde.

Ik speel zowel bij Jong Feyenoord als bij het eerste vaak aan de linkerkant. Dat vind ik ook het prettigst. In de A1 werd ik altijd in de spits gezet. Dat ging wel aardig, maar ik ben geen echte spits. Het liefst speel ik links of rechts op de vleugel.

Omdat ik nu alweer een tijdje bij de selectie zit, had ik wel een beetje verwacht dat ik ook mee mocht op dit trainingskamp. Ik vind het mooi dat ik nu een week als deze bij de selectie mag meemaken. Ik hoop deze week in de eerste plaats lekker te voetballen, maar natuurlijk wil ik ook graag wat dingetjes oppikken.

Ik kijk veel naar Diego Biseswar, Roy Makaay en Jon Dahl Tomasson. Met Tomasson praat ik het meest. We hebben het vaak over wedstrijdsituaties. Hij zei bijvoorbeeld dat ik soms te doorzichtig, te voorspelbaar ben in mijn spel. Soms moet ik bijvoorbeeld de een-twee aangaan in plaats van een actie maken. Van dat soort tips leer ik veel.

Voor mijn gevoel zit ik nu wel dicht tegen het elftal aan. Natuurlijk moet ik het elke week weer laten zien, maar trainer Verbeek is iemand die je een kans geeft als je elke keer weer honderd procent geeft. Soms gaan er wel dingen fout, maar dat is logisch. De trainer snapt dat ook.

Dit is voor mij een jaar waarin ik veel moet leren. Daarom hoop ik na de winterstop zoveel mogelijk te spelen. De afgelopen maanden heb ik al aardig wat minuten gemaakt. Als ik dat in de tweede seizoenshelft kan doortrekken, is dit seizoen voor mij persoonlijk geslaagd.’