FEYENOORD KOMT TE KORT TEGEN GENÇLERBIRLIGI

Feyenoord heeft de eerste oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in het Turkse Belek verloren. Gençlerbirligi was woensdagmiddag met 3-0 te sterk. Doelpunten van Carlos, James Troisi en Bruce Djite deden de Rotterdammers de das om. Diego Biseswar viel na een kwartier spelen geblesseerd uit. De aanvaller had last van duizeligheid.

Feyenoord en Genclerbirligi deden voor rust weinig voor elkaar onder. Grote verschil was dat de Turkse ploeg verschillende uitgespeelde kansen wist te creëren, terwijl de meeste aanvalspogingen van de Rotterdammers niet verder kwamen dan halverwege de helft van de Turken.

Enkel Diego Biseswar wist in de openingsfase voor wat gevaar te zorgen, toen hij na ongeveer tien minuten een schot van afstand loste, dat gemakkelijk gestopt kon worden door doelman Isailovic.

Het was direct het laatste wapenfeit van de aanvaller, want even later moest hij geblesseerd naar de kant, toen hij onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Hierbij kreeg hij bovendien een fikse klap tegen zijn hoofd, waardoor de aanvaller duizelig van het veld moest. De scheidsrechter verzuimde hier een strafschop voor te geven.

Met het vertrek van Biseswar verdween ook direct een hoop dreiging uit de Rotterdamse ploeg. Zodoende kwam tot de rust enkel Roy Makaay nog tot een schot op doel, maar de aanvaller bleek in buitenspelpositie te staan.

Genclerbirligi had meer succes, al had het daar ook een beetje geluk bij nodig. De Turken hadden nog nauwelijks kansen gehad, toen halverwege de eerste helft Karim El Ahmadi even buiten het strafschopgebied een overtreding maakte. Aanvaller Carlos nam vervolgens achter de bal plaats en schoot de bal over de muur langs Henk Timmer.

In de slotfase van de eerste helft verdubbelde Genclerbirligi de marge, toen James Troisi over de linkerkant diep werd gestuurd. De middenvelder leek kansloos vanaf de achterlijn, maar waagde toch een schot. Dit verdween ook tot zijn eigen verbazing via de handen van Henk Timmer in het doel.

Kort na rust werd het leed voor Feyenoord, dat de tweede helft in een bijna volledig andere formatie speelde, nog iets groter, toen de Turkse ploeg naar 3-0 uitliep. De aanval werd opgezet door Carlos die de bal panklaar legde voor Bruce Djite.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Genclerbirligi maakte in de resterende speeltijd nog weinig aanstalten om de voorsprong te vergroten, terwijl Feyenoord niet bij machte was om tot een goed opgezette aanval te komen.

De Rotterdammers misten daarbij een beetje geluk, bijvoorbeeld toen Theo Lucius vijf minuten voor tijd Michael Mols de diepte in stuurde. De bal stuiterde echter net verkeerd, waardoor doelman Isailovic de bal boven zijn hoofd weg kun plukken.

Het arbitrale trio was bovendien ook duidelijk niet in Rotterdams voordeel. Dat kwam het best tot uitdrukking toen Luis Pedro in de slotfase een schot loste dat via een verdediger naast de paal belandde. Zelfs de Turkse verdedigers erkenden dat dit een hoekschop betekende, maar de scheidsrechter wilde er niet aan. Eerder in de wedstrijd had hij al diverse malen voor buitenspel gefloten, waar dit overduidelijk niet op zijn plaats was.

Genclerbirligi – Feyenoord 3-0

23’ 1-0 Carlos
37’ 2-0 Troisi