Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORDERS SCHIETEN MET SCHERP

Ter onderbreking van de vele trainingen die deze week op het programma staan, kreeg de selectie donderdagmiddag de mogelijkheid zich ergens anders in het zweet te werken dan op het trainingsveld. De spelers konden daarbij kiezen uit drie activiteiten: golf spelen, tennissen of met scherp schieten op de schietbaan in de tuin van het spelershotel.



Negen spelers kozen voor de laatste optie. Dit betekende dat zij met een luchtbuks op een kleine roos moesten mikken, vanaf een meter of vijftien afstand. Dit bleek nog niet mee te vallen, hoewel Serginho Greene liet weten wel wat ervaring te hebben met schietspelletjes op de spelcomputer. In de eerste ronde brachten Giovanni van Bronckhorst en Georginio Wijnaldum het er desondanks het beste vanaf.



Voor Wijnaldum was de activiteit een prettige onderbreking van het individuele herstelprogramma dat hij volgt in Turkije. De middenvelder is herstellende van een gebroken teen en ligt daarom vooral veel in het zwembad van het spelershotel. Gertjan Verbeek liet al weten dat hij niet verwacht dat Wijnaldum zich deze week op het trainingsveld zal melden, al verloopt het herstel van de blessure voorspoedig.

Even verderop nam op de tennisbaan van het hotel Luigi Bruins het op tegen Karim El Ahmadi, terwijl Patrick Lodewijks een wedstrijd speelde tegen materiaalman Carlo de Leeuw. De grootste groep spelers koos ervoor om naar de golfbaan te gaan. Een klein deel daarvan, waaronder Roy Makaay, liep daar verschillende holes, maar de meeste spelers beproefden hun geluk op de zogenoemde driving range.



Hier konden de spelers zich enkel bekwamen in het afslaan van de bal. Slechts een paar deelnemers, waaronder Tim de Cler en hersteltrainer Bjorn Rekelhof, brachten zich hier erg goed vanaf en zij sloegen de bal soms tot bijna tweehonderd meter ver. Voor met name de jongere spelers, waaronder Luis Pedro en Kelvin Leerdam, koste het soms al moeite genoeg om het balletje te raken, maar het plezier was er op de zonovergoten golfbaan niet minder om.