Fanshop
Fanshop

TALENT IN TURKIJE (2): KEVIN WATTAMALEO

Feyenoord bereidt zich deze week in het Turkse Belek voor op de tweede seizoenshelft. Onder de 24 spelers die mee zijn op het trainingskamp bevinden zich drie talenten die afkomstig zijn van Varkenoord en allemaal in de eerste seizoenshelft hun debuut maakten. Feyenoord.nl volgt Luis Pedro (18), Kevin Wattamaleo (19) en Kelvin Leerdam (18) deze week op de voet en stelt ze voor. In deel II: Kevin Wattamaleo.


‘Aan het begin van het seizoen had ik er nooit aan gedacht dat ik nu hier zou zitten. Maar de afgelopen weken zie je dat er veel blessures zijn en heb ik minuten gepakt, dus daardoor hoopte ik natuurlijk dat ik mee mocht.

Ik wil niet alleen lekker spelen, maar ook genieten van deze week. Ik hoop veel dingen op te pikken, bijvoorbeeld hoe het in de groep er aan toegaat op zo’n trainingskamp. Gelukkig ken ik de andere jongens nu al wat langer, dus je weet hoe iedereen zich gedraagt.

Begin dit seizoen, na de eerste competitiewedstrijd, heeft Feyenoord gevraagd of ik me om wil scholen tot back. Als aanvallende middenvelder vind je dat natuurlijk niet leuk, dat zal geen enkele middenvelder vinden. Maar als je alles op een rijtje zet is het voor mijn carrière misschien wel het beste.

Ik heb er thuis veel over gesproken. Mijn broer was ook altijd back en hij zei dat mensen vaak onderschatten wat er bij komt kijken om op die positie te spelen. Uiteindelijk heb ik ermee ingestemd. Er was een aantal blessures, dus zo kwam er een kans voor mij.

Voor mijn idee pik ik het nu allemaal aardig snel op, het gaat steeds beter als linksback. Natuurlijk kan ik nog veel dingen leren, maar ik voel wel dat er progressie in zit. Het helpt sowieso om met het eerste te trainen. Je moet sneller handelen dan normaal. Je moet daarin mee, dat helpt je denk ik wel om te ontwikkelen.

Ik leer veel van Giovanni van Bronckhorst. Als ik zie hoe hij dingen oplost en hoe hij bijvoorbeeld loopt in het veld, zie ik dat hij een heel intelligente speler is. Af en toe vraag ik hem ook wel wat of komt hij uit zichzelf naar mij toe. Zo kan onze band langzaam groeien.

De rest van het seizoen wil ik ook graag bij de selectie blijven. Ik weet dat er nu veel blessures zijn, maar ook als er spelers terugkomen hoop ik erbij te blijven. Dat zou een teken zijn dat ik het goed heb gedaan.’