Fanshop
Fanshop

HOFLAND KLAAR VOOR RENTREE

Kevin Hofland heeft vrijdagmiddag in Belek de volledige groepstraining hervat. De verdediger kan zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Neftchi Baku zijn rentree maken, nadat hij volledig is hersteld van een hamstringblessure. Hofland werkte tot en met donderdag nog delen van de training individueel af. Hij kwam voor het laatst in actie in de wedstrijd tegen De Graafschap van begin december.


Op de training van vrijdag ontbraken vijf van de 24 spelers die mee zijn afgereisd naar Belek. Naast Georginio Wijnaldum, die de hele week individueel werkt aan het herstel van zijn teenblessure, kwamen ook Jon Dahl Tomasson, Tim de Cler, Michal Janota en Kermit Erasmus niet in actie.Tomasson en De Cler werkten bij het spelershotel een individuele training af, terwijl Janota daar wegens ziekte achterbleef. Erasmus had nog wat last van een tik op zijn enkel, die hij donderdag tijdens de training kreeg.

Tijdens de middagtraining werd een partijspel op een heel veld gespeeld. Omdat er te weinig spelers waren voor elf tegen elf, werd het een wedstrijd tussen de vermoedelijke basisopstelling voor de wedstrijd van zaterdag, tegen de acht overige Feyenoorders. Hoogtepunt in dit wedstrijdje was een schitterend doelpunt van Roy Makaay, die uit de draai Rob van Dijk met een lob verschalkte.De training van vrijdag betekende voor de selectie de laatste voor de oefenwedstrijd van zaterdag. Aanvankelijk zou er zaterdagochtend ook nog getraind worden, maar die oefensessie is uit het programma gehaald. In plaats daarvan maken spelers en selectie een strandwandeling, voordat om drie uur Nederlandse tijd op het trainingsveld van het spelershotel wordt afgetrapt tegen Neftchi Baku.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Timmer; Tiendalli, Lucius, Hofland, Bahia; El Ahmadi, Fer, Van Bronckhorst; Slory, Makaay en Biseswar.