Fanshop
Fanshop

TALENT IN TURKIJE (3): KELVIN LEERDAM

Feyenoord bereidt zich deze week in het Turkse Belek voor op de tweede seizoenshelft. Onder de 24 spelers die mee zijn op het trainingskamp bevinden zich drie talenten die afkomstig zijn van Varkenoord en allemaal in de eerste seizoenshelft hun debuut maakten. Feyenoord.nl volgt Luis Pedro (18), Kevin Wattamaleo (19) en Kelvin Leerdam (18) deze week op de voet en stelt ze voor. In deel III: Kelvin Leerdam.


‘Tot dusver heb ik het erg naar mijn zin hier. Ik vind het niet lastig om een week van huis te zijn. Ik bel wel elke dag met thuis. Dan vraag ik bijvoorbeeld hoe het met mijn zusje gaat. Natuurlijk wil mijn moeder dan ook graag weten hoe ik het hier heb. Dan vraagt ze of ik wel mijn best blijf doen en niet te laat naar bed ga.

Het is best hard gegaan met mij de afgelopen maanden. Hoewel de resultaten met de ploeg niet zo goed waren, heb ik persoonlijk wel een goede periode beleefd. Ik concentreer me daarom ook vooral op mijn eigen spel. Voor de bekerwedstrijd tegen Hardenberg mocht ik voor het eerst met het eerste mee en sindsdien ben ik er bijgebleven.

Het liefst speel ik op de het middenveld voor de verdediging. Mijn sterke punten zijn dat ik simpel kan spelen en ik kan ook goed koppen. Ik ben niet zo groot, maar heb wel sprongkracht. Wat nog beter kan is dat ik te vaak stom balverlies lijd. Ook moet ik fysiek sterker worden, daar werk ik nu veel aan in het krachthonk.Ik weet dat het niet heel normaal is dat ik op deze leeftijd al mee mag op dit trainingskamp, maar daar sta ik niet vaak bij stil. Ik laat alles gewoon gebeuren. Misschien zal ik aan het eind van dit seizoen pas echt beseffen hoe hard het is gegaan.

Mijn eerste twee jaar bij Feyenoord zag het er niet naar uit dat ik het eerste elftal zou halen. Trainers zagen mij niet altijd staan. Pas vorig jaar bij A1 kwam daar echt verandering in. Ik speelde veel meer dan voorheen en kon me daardoor goed ontwikkelen. Op de laatste training van afgelopen seizoen hoorde ik dat ik dit seizoen bij de selectie kwam. Dat was een beloning voor een mooi jaar.

De trainers en oudere spelers zijn veel met mij bezig en dat vind ik ook prettig. Wim Jansen wijst mij bijvoorbeeld veel op kleine dingetjes. Hij zegt bijvoorbeeld hoe ik beter positie kan kiezen en dat ik meer om mee heen moet kijken in het veld.

Ik ben nu wat brutaler op de training dan aan het begin. Toen was ik nog een beetje nerveus. Ik vraag nu vaker om de bal en wil me meer laten gelden. Ik heb eigenlijk ook nooit meer last van zenuwen. Ik voel me helemaal geaccepteerd door de groep.’