Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

RUIME ZEGE BIJ SLOT TRAININGSKAMP

Feyenoord heeft zaterdag het trainingskamp in Turkije afgesloten met een ruime overwinning. Tegen Neftci Baku uit Azerbeidjan werd het 5-1. Leroy Fer en Andwélé Slory scoorden beide tweemaal, terwijl Roy Makaay de score namens Feyenoord opende. Kevin Hofland en Serginho Greene maakten hun rentree na hersteld te zijn van hun blessures. Daar tegenover stond het uitvallen van Dwight Tiendalli. De verdediger kreeg vlak voor rust een schop en moest zich laten vervangen. De wedstrijd begon tien minuten later dan gepland in verband met onweer.


Al snel in de eerste helft bleek dat Feyenoords tegenstander uit Azerbeidjan niet van hetzelfde niveau was als Genclerbirligi drie dagen eerder. Feyenoord bleef desondanks geconcentreerd het eigen spel spelen en liep nog voor rust uit naar een comfortabele voorsprong.

Neftci Baku had met name problemen met de snelheid van Andwélé Slory en Diego Biseswar. Vanaf het middenveld koos Feyenoord daarom geregeld voor een diepe bal over de flanken, al werd hier niet altijd even zorgvuldig mee omgesprongen.

Slory kreeg bijvoorbeeld al na tien minuten spelen een enorme kans, toen hij door Roy Makaay vrij werd gezet voor de doelman. De aanvaller vergat echter een hoek te kiezen en schoot recht op de keeper. Nog in dezelfde minuut kreeg Slory een herkansing, maar weer lag de doelman in de weg. Ditmaal stond Makaay paraat om de rebound alsnog binnen te schieten.

Even voor rust werd Slory andermaal bereikt. Omdat de scheidsrechter buitenspel over het hoofd zag, kon de aanvaller samen met Leroy Fer vrij op het doel af. De bal breed op de middenvelder was alleen te hard, waardoor een goede kans verloren ging.Tegen die tijd had Fer zelf al voor de ruststand van 3-0 gezorgd. Na twintig minuten spelen mocht de middenvelder aanleggen van elf meter, nadat een speler van Neftci een hoekschop had weggewerkt met de hand. Vijf minuten voor rust was Fer andermaal trefzeker, toen hij een knap uitgespeelde aanval alleen nog binnen hoefde te tikken.

De tweede helft kwam voor Feyenoord een stuk moeizamer op gang. Hoewel Neftci Baku evenals voor rust nauwelijks in de buurt van het doel van Henk Timmer wist te komen, wisten de Rotterdammers maar zelden te profiteren van de ruimte die het kreeg.Wel werd Slory wederom diverse malen in stelling gebracht en dit maal had de aanvaller het vizier wel op scherp staan. Het resulteerde in de enige twee treffers van Feyenoord na rust.

Na een uur spelen kwam het mooiste doelpunt van de avond tot stand, toen Slory de bal oppikte bij de middenlijn. Daar draaide hij knap weg van zijn tegenstander, voordat hij een solo begon die eindigde in het strafschopgebied. Daar verschalkte hij de doelman met een bekeken schot in de lange hoek.Tien minuten later was het andermaal raak, toen de organisatie in de defensie van Neftci Baku zoek was en Slory weer diep werd gestuurd. De aanvaller stoomde op tot een meter of twintig van het doel en schoot vandaar hard en laag binnen.Het slotakkoord van de wedstrijd was uiteindelijk voor de ploeg uit Azerbeidjan. Feyenoord was al gewaarschuwd toen ruim een kwartier voor tijd een vrije trap vanaf twintig meter op de lat eindigde. Een paar minuten later was het wel raak, toen Timmer in eerste instantie nog redding kon brengen op een schot van afstand, maar kansloos was bij de rebound.

Feyenoord – Neftci Baku 5-1

Scoreverloop:

11’ 1-0 Makaay
21’ 2-0 Fer (strafschop)
40’ 3-0 Fer
58’ 4-0 Slory
68’ 5-0 Slory
75’ 5-1

Scheidsrechter: Gencay Hbrman (Tur)

Geel: -

Opstelling Feyenoord:
Timmer; Tiendalli (40’ Greene), Lucius, Hofland (46’ Derijck), Bahia; El Ahmadi, Fer (46’ Bruins), Van Bronckhorst (75’ Leerdam); Slory (70’ Pedro), Makaay (60’ Mols) en Biseswar (75’ Janota).