Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

MOLS: ‘PRETTIGE EN GOEDE WEEK’

Voor Michael Mols komt er zondag een eind aan het laatste trainingskamp uit zijn carrière. De aanvaller kondigde afgelopen maand al zijn afscheid aan en begint zodoende deze maand aan de laatste seizoenshelft uit zijn profbestaan. Voor Feyenoord.nl kijkt hij terug op de afgelopen week.‘Om eerlijk te zijn had ik voorafgaand aan deze reis niet heel veel zin om voor de zoveelste keer zo’n trainingskamp mee te maken. Maar nu ik hier zit is het mij in alles honderd procent meegevallen. Afgezien van één dag was het weer heel goed, de velden waren prima, het hotel was perfect en het eten was goed, dus ik heb helemaal niets te klagen.

Als je in Nederland traint, heb je altijd invloeden van buitenaf. De pers en de supporters bijvoorbeeld: je wordt altijd wel weer ergens mee geconfronteerd. Hier is dat veel minder, je kan in een rustige omgeving naar iets toe werken. We kunnen de puntjes op de i zetten, qua training, conditie en kracht, maar daarnaast is het ook goed om andere dingen te versterken.

Het voordeel van een trainingskamp als dit is dat je een week lang echt met elkaar doorbrengt. In Nederland gaat iedereen aan het eind van de dag weer naar zijn eigen huis. Nu ben je constant met elkaar en is het makkelijker om over bepaalde dingen te praten en naar elkaar toe te groeien. In die zin vind ik het heel prettig en goed om zo’n week mee te maken.

Hoofdzaak blijven natuurlijk de prestaties op het veld. Wat dat betreft worden de eerste twee wedstrijden die we na de winterstop tegen Heerenveen spelen heel belangrijk. Het zullen geen makkelijke wedstrijden worden, hoewel het bij Heerenveen niet zo goed loopt als vorig seizoen. Aan de andere kant zijn wij ook niet meer de ploeg van vorig seizoen, zo kan je het ook zien. Beide clubs willen nog wat maken van het seizoen, dus voor allebei worden het een cruciale wedstrijden.

Als ik in het vliegtuig naar Nederland stap, is het niet zo dat ik even stil zal worden omdat het mijn laatste trainingskamp was. Ik zal vooral blij zijn dat ik weer naar mijn gezin toe kan. Toch sta ik natuurlijk af en toe wel stil bij mijn naderende afscheid. Alles wat ik doe is voor de laatste keer. Tegen PSV was ik bijvoorbeeld voorafgaand alleen met de wedstrijd bezig, maar na de wedstrijd besefte ik wel dat het de laatste keer in dat stadion was voor mij. Niet dat ik daar sentimenteel van word, maar ik neem op zulke momenten misschien wel een extra rondje.’