Fanshop
Fanshop

JONG FEYENOORD VERSLAAT HAARLEM: 0-1

Jong Feyenoord heeft maandagmiddag de oefenwedstrijd tegen Haarlem met 0-1 gewonnen. Een doelpunt van Mitchell Schet na ruim een halfuur spelen was op het Haarlemse kunstgrasveld genoeg voor de winst tegen de ploeg uit de Jupiler League. Glenn Kobussen maakte in de loop van de tweede helft zijn rentree na ruim een maand aan de kant te hebben gestaan met een enkelblessure. ‘De opsteker van de week,’ zei trainer Alex Pastoor na afloop.

Jong Feyenoord trad voor het oefenduel aan met liefst zeven A-junioren in de basisopstelling, terwijl Pastoor naast zich op de bank nog vier jeugdspelers had zitten. Onder hen Paclav Svoboda, een uit Tsjechië overgekomen aanvaller die de tweede seizoenshelft deel uit zal gaan maken van Feyenoord A1.

Naast de jonge Tsjech deden er aan Rotterdamse zijde nog drie nieuwe spelers mee. Pastoor startte de wedstrijd met de Poolse proefspeler Benrans in de spits en gebruikte het duel om ook een andere Poolse en een Braziliaanse proefspeler in actie te zien. De coach wisselde gedurende heel de wedstrijd veelvuldig door.

Ondanks de jeugdigheid en het aantal nieuwe spelers bleef Jong Feyenoord knap op de been tegen de nummer zeven van de Jupiler League. ‘Ik vind dat wij het vandaag heel aardig hebben gedaan,’zei Pastoor. ‘Tegen een Haarlem dat toch al dicht tegen de tweede competitiehelft aanzit. We wilden vandaag vanuit een gedegen organisatie spelen, met de nadruk op de momenten dat wij de bal niet hadden. En dat is goed gelukt.’

Haarlem – Jong Feyenoord 0-1

Scoreverloop:
33’ 0-1 Schet

Basisopstelling Jong Feyenoord:
Darley; Machek, Nieveld, Ramsteijn, Van Stee; Schet, Manteiga, Leerdam, Pattinama; Janota en Benrans.