Fanshop
Fanshop

EERSTE TRAINING ONDER VLEMMINGS

Leon Vlemmings heeft donderdagochtend zijn eerste training als interim-hoofdcoach geleid. Onder grote belangstelling van media en supporters werkte de tijdelijke opvolger van Gertjan Verbeek met achttien spelers een groepstraining af op het bijveld naast De Kuip. Waarschijnlijk zullen zij vrijdag ook de wedstrijdselectie vormen wanneer de Rotterdammers de competitie hervatten met een uitduel tegen sc Heerenveen.


Vlemmings deelde de achttien spelers op in twee groepen en begeleidde één hiervan tijdens een positiespel. John Lammers deed hetzelfde met de andere groep. Patrick Lodewijks was de derde trainer die op het veld stond. Hij gaf keeperstraining aan Henk Timmer en Rob van Dijk. Na onder meer het positiespel werd de training afgesloten met een afwerkvorm. Alvorens spelers en technische staf gezamenlijk het trainingsveld verlieten, spraken zij samen enkele minuten in de middencirkel met elkaar.

Onder hen geen Jon Dahl Tomasson, Denny Landzaat, Tim de Cler en Georginio Wijnaldum. Zij trainden mee met het beloftenelftal van trainer Alex Pastoor, dat een halfuur later op het veld verscheen. De van blessures herstellende spelers zitten in de eindfase van hun revalidatie, maar zijn nog niet wedstrijdfit. Tomasson, Landzaat en De Cler deden daarnaast nog enkele loopoefeningen onder leiding van conditie- en hersteltrainer Bjorn Rekelhof.

Kevin Wattamaleo (lies) en Kermit Erasmus (enkel) lieten zich allebei niet zien op het trainingsveld vanwege lichte klachten. Beiden zijn niet inzetbaar in het competitieduel met sc Heerenveen van vrijdag. Of zij inzetbaar zijn tijdens het bekerduel van komende dinsdag met de Friezen is twijfelachtig.