VLEMMINGS ZIET AANKNOPINGSPUNTEN

De snelle 1-0 achterstand was in Heerenveen een enorme tegenvaller voor Feyenoord, maar Leon Vlemmings putte met het oog op het vervolg van de competitie hoop uit hoe het elftal omging met deze tegenslag. ‘Als je in deze situatie zó speelt na die snelle tegengoal, dan is dat iets waar we verder mee kunnen’, zei de tijdelijke opvolger van de vertrokken Gertjan Verbeek.
De manier waarop de Rotterdammers na die vroege domper hun rug rechtten en verbeten op jacht gingen naar de gelijkmaker was een lichtpunt waar Vlemmings zich na afloop tijdens de persconferentie aan vast hield. ‘We hebben de eerste helft prima gespeeld’, zei de coach. ‘We hebben voor de rust voldoende kansen gecreëerd waar een goal uit had kunnen vallen.’

Die kwam er vlak voor de pauze ook via Roy Makaay, maar de Friezen sloegen nog voordat beide elftallen de kleedkamer opzochten opnieuw toe. ‘Balverlies op het middenveld is tegen dit Heerenveen dodelijk’, zei Vlemmings.

De coach bracht in de loop van de tweede helft Luigi Bruins in de ploeg, die de opdracht kreeg tussen de linies te gaan spelen. Dat leverde voor de invaller ook een goede kans op de 2-2 op, maar het doelpunt viel uitgerekend aan de andere kant. ‘Dan wordt het alles of niets en krijgt Heerenveen kansen op de 4-1 en wij op de 3-2’, zei Vlemmings. ‘De tweede helft was van ons op voetbaltechnisch gebied een stuk minder, maar niet qua instelling.’

De uit Rotterdam meegereisde supporters waren kritisch naar de spelers, iets waar Vlemmings begrip voor had. ‘Wij kunnen ons inleven in en hebben respect voor de supporters, die hier toch weer met een vak vol zitten’, zei Vlemmings. ‘Ik hoop wel dat de steun voor het elftal terugkeert, want die hebben we hard nodig.’

Gevraagd of er door de nederlaag extra druk ligt op het bekerduel van komende dinsdag tegen wederom sc Heerenveen, antwoordde Vlemmings ontkennend. ‘Ik denk niet dat de druk groter kan. We moeten ook niet nog meer spanning op die wedstrijd leggen. Wij zijn nergens bang voor. De technische staf en de spelers hebben naar eer en geweten gehandeld. We zullen ons goed voorbereiden op de wedstrijd die komen gaat.’