Fanshop Bestel nu
Fanshop Bestel nu

OUD-FEYENOORDER AAD BAK OVERLEDEN

Feyenoord heeft zaterdag met droefenis kennisgenomen van het overlijden van oud-speler Aad Bak. Bak overleed vrijdag op 82-jarige leeftijd te Schiedam. Aad Bak kwam tussen 1955 en 1962 in ruim 155 officiële duels uit voor Feyenoord, dat hem samen met Henk Schouten en Tinus Osterholt had overgenomen van Holland Sport. Eerder speelde hij ook voor Excelsior en profclub Rotterdam. In zijn periode bij Feyenoord beleefde de technisch sterke linkshalf twee landskampioenschappen en kwam hij één keer uit voor het Nederlands Elftal.
Aad Bak was een zeker voor zijn tijd ongekend multifunctionele speler, die eigenlijk op alle posities in de voorhoede en op het middenveld uit de voeten kon. De van origine rechtsbenige Bak had zich al jong gerealiseerd dat tweebenigheid hem ver kon brengen. Bij Feyenoord speelde Bak vooral linkshalf, vóór Tinus Osterholt en achter Coen Moulijn. Bij Feyenoord verloor hij zijn basisplek nadat de club in 1959 Jan Klaassens binnenhaalde. Toch was hij nog een factor van belang in de twee landskampioenschappen die de Rotterdammers begin jaren ’60 veroverde. Na zijn actieve carrière werd Bak trainer in het amateurvoetbal.

De uitvaartplechtigheid van Aad Bak is a.s. woensdag om 15.30 uur bij crematorium en begraafplaats ‘Beukenhof’ te Schiedam.