VLEMMINGS: ‘MOCHT HELAAS NIET ZO ZIJN’

Wat Leon Vlemmings in de aanloop naar de ontmoeting met sc Heerenveen al de grootste kwaliteit van de Friezen noemde, kwam dinsdagavond in De Kuip pijnlijk aan het licht. ‘Dit Heerenveen is dodelijk in de omschakeling’, herhaalde de interim-hoofdcoach na afloop tijdens de persconferentie van het verloren bekerduel zijn eerdere woorden over de Friese ploeg. ‘Dan mag je niet de fouten maken die wij vandaag gemaakt hebben, want die worden door deze ploeg genadeloos afgestraft.’
Vlemmings noemde de 0-3 uitslag ‘dramatisch’ en sprak van een terechte nederlaag. ‘Al was het gezien het spelbeeld misschien iets geflatteerd’, zei hij. ‘Ik vond dat wij de eerste tien minuten aardig in de wedstrijd zaten, maar daarna werd het minder. In de tweede helft hebben wij bij een 0-1 stand kansen gehad op een doelpunt, maar het mocht helaas niet zo zijn.’

‘Het is dramatisch als je uiteindelijk ook nog een derde doelpunt om je oren krijgt’, ging Vlemmings verder. De coach trof na afloop in de kleedkamer een elftal aan dat ‘helemaal stuk zat’. ‘Het komt hard aan om in zo’n belangrijke wedstrijd voor de club te moeten passen.’

Na de rumoerige vorige week wist Feyenoord zich in de voor de helft gevulde Kuip nadrukkelijk gesteund door het publiek. Vlemmings gaf aan dat de rol van de supporters doorslaggevend kan zijn, maar dat het dinsdagavond helaas niet heeft mogen helpen. ‘Maar de manier waarop het publiek vandaag achter ons stond was hartverwarmend’, zei hij.

Met de uitschakeling in het bekertoernooi rest Feyenoord een seizoen waarin het niet meer om de prijzen speelt. Vlemmings was echter duidelijk in het doel voor de rest van het seizoen. ‘Eerherstel’, stelde hij. ‘We moeten wedstrijd voor wedstrijd spelen en proberen zo hoog mogelijk te eindigen.’

De Rotterdammers krijgen komende zaterdag alweer de kans om de teleurstelling van zich af te spelen, als Willem II op bezoek komt in De Kuip. ‘Er is ook licht in de tunnel’, sprak Vlemmings. ‘Veel spelers komen eraan na blessureleed en dat is iets om naar uit te kijken.’ De coach noemde Jon Dahl Tomasson en Denny Landzaat bij naam, die allebei dicht tegen een rentree aan zitten. Tim de Cler zat tijdens de wedstrijd tegen sc Heerenveen al op de bank.