TIM DE CLER MAAKT RENTREE BIJ BELOFTEN

Tim de Cler heeft woensdagmiddag zijn rentree gemaakt tijdens een wedstrijd van Jong Feyenoord tegen Jong Sparta Rotterdam. De verdediger speelde op Varkenoord de eerste 45 minuten mee in het elftal van trainer Alex Pastoor. De Cler maakte dinsdagavond al deel uit van de wedstrijdselectie voor het bekerduel met sc Heerenveen, maar kwam in die wedstrijd niet in actie. Leroy Fer, die tegen de Friezen in de slotfase inviel, speelde bij het beloftenelftal eveneens tot aan de rust mee.

Feyenoord verloor de oefenwedstrijd uiteindelijk met 1-2. Kermit Erasmus, die in de rust was ingevallen, redde vlak voor tijd de eer voor de ploeg van Rotterdam-Zuid. De Zuid-Afrikaan zorgde met een subliem schot van buiten het zestienmetergebied voor het hoogtepunt van de middag, na een mooie crossbal van Manteiga.

Feyenoord kreeg met name in de tweede helft meer kansen om tot scoren te komen, raakte onder meer ook twee keer de lat, maar wist zich niet gelukkig in de afronding. Sparta had voor de rust de score geopend via Vinicius Bongaertz en bouwde in de tweede helft de voorsprong middels een treffer van Mehmet Aldogan verder uit.

De Cler was toen al onder de douche vandaan. De verdediger raakte eind november geblesseerd aan zijn hamstring tijdens de slotfase van de uitwedstrijd tegen Vitesse en werkte sindsdien aan zijn herstel. Hij hervatte ruim een week geleden de groepstraining. ‘Het is lekker om weer eens een wedstrijd te spelen’, zei De Cler na afloop. ‘Je voetbalt om wedstrijden te spelen en dan ben je blij als je na lange tijd weer op het veld staat. Ik heb hier een goed gevoel aan overgehouden.’

De verdediger gaf aan volledig hersteld te zijn en ook conditioneel op het gewenste niveau te zitten. ‘Ik ben nu ook niet moe’, zei hij na de wedstrijd. ‘Ik hoop zaterdag weer mee te kunnen spelen tegen Willem II. Al is dat natuurlijk aan de trainer.’ De Tilburgers staan vijf punten voor op Feyenoord. ‘Als we die wedstrijd winnen, krijgen we hen in het vizier.’

‘Voor de echte prijzen zijn we uitgeschakeld’, ging De Cler verder. ‘Daarom moeten we ons nu richten op plaats acht.’ Die positie geeft aan het eind van het seizoen recht op een plaats in de play-offs voor Europees voetbal. ‘En dat is wat we volgend jaar wel willen spelen. Dat moet ook kunnen met deze selectie, zeker nu een aantal jongens terugkeert van blessures. Dat geeft houvast en doet de concurrentie toenemen. Maar we zullen nu wel punten moeten gaan pakken.’

Jong Feyenoord – Jong Sparta Rotterdam 1-2

44’ 0-1 Bongaertz
74’ 0-2 Aldogan
89’ 1-2 Erasmus