SLORY REDT PUNT TEGEN WILLEM II

Feyenoord heeft zaterdag in de slotfase van de wedstrijd tegen Willem II een punt veilig gesteld. Invaller Andwélé Slory zorgde diep in blessuretijd voor de gelijkmaker, nadat Willem II kort na rust op voorsprong was gekomen door een doelpunt van Jens Janse. Scheidsrechter Roelof Luinge zag na een kwartier spelen een zuiver doelpunt van André Bahia over het hoofd. Kevin Hofland kon wegens ziekte niet aan de wedstrijd beginnen. Daardoor schoof André Bahia terug naar het centrum en kon Tim de Cler zijn rentree maken als linksback.
Dat Feyenoord bij rust niet op tenminste een 1-0 voorsprong stond mocht het niet alleen zichzelf, maar ook de arbitrage verwijten. Scheidsrechter Roelof Luinge had namelijk na een kwartier spelen een zuiver doelpunt van André Bahia over het hoofd gezien. De verdediger kopte de bal uit een corner achter de doellijn, maar zag de bal vervolgens terugkeren in het veld. Luinge liet hierop doorspelen, waar hij eigenlijk naar de middenstip had moeten wijzen.

De arbitrage was Feyenoord sowieso niet goed gezind, want de scheidsrechter zag na een halfuur spelen een handsbal in het strafschopgebied van Willem II over het hoofd, maar gaf in de buurt van Feyenoords strafschopgebied tot tweemaal toe een discutabele vrije trap.

Anderzijds mocht Feyenoord het ook zichzelf verwijten dat de ploeg bij rust nog niet had gescoord. De Rotterdammers kregen de kansen ervoor, maar verzuimden keer op keer de bevrijdende openingstreffer aan te laten tekenen.

Zonder hoogstaand te spelen wist Feyenoord de eerste helft een handvol kansen te creëren. Meer dan eens lag hier een splijtende pass van Giovanni van Bronckhorst aan ten grondslag. Zo bereikte hij na bijna twintig minuten spelen Diego Biseswar, maar de aanvaller schoot over. Vijf minuten voor rust stuurde de aanvoerder Roy Makaay de diepte in, maar de aanvaller werd tijdig bijgehaald door Arjan Swinkels.

Biseswar kwam kort voor rust nog het dichtst bij de openingstreffer, toen Jens Janse de bal tegen de middellijn knullig verspeelde. De snelle aanvaller kon vervolgens door richting het doel van Maikel Aerts, maar wist niet te profiteren van de defensieve fout. Eerder had Van Bronckhorst het tot tweemaal toe geprobeerd met een schot binnen het strafschopgebied, maar beide pogingen werden geblokt.

Willem II kwam de eerste helft nauwelijks voor in het verhaal, maar sloeg kort na rust genadeloos toe. Verdediger Janse werd bij een hoekschop helemaal vrij gelaten en kreeg alle tijd om binnen te knikken. Even later kreeg Swinkels uit de volgende corner weer een grote mogelijkheid, maar hij schoot net over.

Ondanks de achterstand werden de tweede helft de kansen voor Feyenoord zo mogelijk nog iets groter dan voor rust. Zo kwam Van Bronckhorst op aangeven van Makaay vrij voor de keeper, maar schoot te zacht in, terwijl Georginio Wijnaldum een afstandschot maar net over zag zeilen.

Feyenoord bleef ook in de slotfase naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar het aanvalspel bleek aanvankelijk te voorspelbaar. Pas diep in blessuretijd bracht Biseswar met een fraaie dribbel de Tilburgse defensie voor het eerst echt in de problemen. De aanvaller bereikte invaller Slory, die met een fraai schot in de onderhoek alsnog zorgde voor de bevrijdende gelijkmaker.

Feyenoord – Willem II 1-1