VLEMMINGS VINDT GELIJKSPEL TELEURSTELLEND (VIDEO)

Willem II verliet zaterdagavond De Kuip met een punt en Andries Jonker vertelde een raar gevoel te hebben omdat hij enigszins teleurgesteld was over het resultaat, doelend op de gelijkmaker van Andwélé Slory in blessuretijd. Leon Vlemmings liet vervolgens weten de gevoelens van de coach van de Tilbrugers te begrijpen, maar noemde op zijn beurt de 1-1 vanuit Feyenoords oogpunt teleurstellend. ‘Een punt in de fase waarin we zitten is te weinig om het zelfvertrouwen een boost te geven’, zei de coach. ‘Wel ben ik blij met de late gelijkmaker, want het is wel een steuntje in de rug.’
Feyenoord kreeg in de eerste helft voldoende mogelijkheden om op voorsprong te komen en leek via een kopbal van André Bahia de score ook te openen, maar scheidsrechter Roelof Luinge kende geen treffer toe. Vlemmings had de beelden nog niet teruggezien, maar wel al verschillende lezingen gehoord of het wel of geen doelpunt was. ‘Of het een doelpunt is weet ik niet’, zei de coach. ‘Het zij zo.’

‘Het tegendoelpunt zag er knullig uit’, ging de coach verder. ‘In deze fase mag je een doelpunt nooit op zo’n manier weggeven.’ Feyenoord zette alles op alles om terug in de wedstrijd te komen en kreeg kort na de treffer van Jens Janse meerdere kansen om gelijk te maken. ‘Hierna werd het een slechte wedstrijd’, zei Vlemmings. ‘In het opportunisme speelden we met veel man voor de bal en onrustig. Het werd er niet beter op.’

Gevraagd naar aanknopingspunten loofde Vlemmings onder meer de manier waarop zijn spelersgroep in de moeilijke fase die zij doormaakt met elkaar omgaat, evenals de prettige omgang met de begeleidingsstaf, directie en Raad van commissarissen. ‘Ik merk dat het allemaal wat rustiger wordt’, zei de coach. ‘Dat is de absolute basis om goed te kunnen werken.’