GESLAAGDE RENTREE TOMASSON BIJ BELOFTEN

Jon Dahl Tomasson heeft maandagavond in een uitwedstrijd van Jong Feyenoord tegen Jong FC Groningen een geslaagde rentree gemaakt na maanden van blessureleed. De Deen speelde volgens afspraak de eerste 45 minuten mee in het elftal van trainer Alex Pastoor en doorstond dit probleemloos. Denny Landzaat verscheen tegen de Groningers ook aan de aftrap en de middenvelder maakte ruim een halfuur vol. De middenvelder werd vervangen door Michal Janota, die na een knietje op zijn dijbeen al snel niet meer verder kon spelen. De Rotterdammers verloren de eerste officiële wedstrijd na de winterstop uiteindelijk met 2-1.
‘Hoewel de omstandigheden allesbehalve ideaal waren, houd ik hier een goed gevoel aan over’, liet Tomasson na afloop vanuit de spelersbus weten. ‘Het was ijzig koud en het veld was keihard, maar ik voelde geen beperkingen. Nu moeten we even afwachten of ik morgen een reactie krijg, maar ik voel me nu prima.’

Over zijn inzetbaarheid voor het duel met NEC van komende zondag deed de aanvaller nog geen uitspraak. Tomasson: ‘Natuurlijk wil ik dolgraag, maar laat ik eerst maar de rest van de week probleemloos meetrainen. Daarna is het aan de trainer om te beslissen of hij me wil gebruiken.’

Jong Feyenoord kwam in Groningen in een gelijkopgaande wedstrijd na ruim een kwartier spelen op achterstand en zag de thuisploeg kort na de rust een 2-0 voorsprong nemen. Een kwartier voor tijd kwam Feyenoord via een eigen doelpunt van een Groninger terug tot 2-1, na een vooractie van Kermit Erasmus.

De Rotterdammers stonden toen nog maar met tien man op het veld, omdat Mitchell Schet halverwege de tweede helft een rode kaart had gekregen na een overtreding van achteren.

‘Doordat Groningen met de nodige spelers met eredivisie-ervaring aantrad was het niveau vandaag heel leuk’, zei Pastoor na afloop. ‘Met wat meer geluk hadden we vandaag gelijkgespeeld of zelfs gewonnen. Maar eigenlijk heb ik over deze wedstrijd niets te klagen. Bij tijd en wijle hebben we goed gevoetbald en dat is iets waar we verder mee kunnen.’

Jong FC Groningen – Jong Feyenoord 2-1

18’ 1-0
54’ 2-0
74’ 2-1 eigen doelpunt FC Groningen

Opstelling Jong Feyenoord: Darley; Van Stee, Nieveld, Kobussen, Waisapij; Schet, Landzaat (35’ Janota) (46’ Pique), Leerdam, Pedro; Tomasson (46’ Pattinama) en Erasmus.