Fanshop
Fanshop

JONG FEYENOORD NAAR KWARTFINALE BEKER

Jong Feyenoord heeft donderdagavond ten koste van Jong Ajax de kwartfinale van het bekertoernooi voor beloftenelftallen bereikt. De Rotterdammers versloegen in De Kuip onder het toeziend oog van ruim tweeduizend supporters de Amsterdammers met 2-0. Jordao Pattinama zorgde op slag van rust op schitterende wijze voor de openingstreffer, terwijl Luis Pedro halverwege de tweede helft met een rake kopbal de wedstrijd definitief besliste.
De samenstelling van de twee elftallen die aan de aftrap verschenen, liep behoorlijk uiteen. Waar Jong Feyenoord-trainer Alex Pastoor een verzameling van vijf eerstejaars senioren en zes A-junioren het veld instuurde, trad Jong Ajax aan met onder meer de ervaren Dennis Gentenaar, Kennedy Bakircioglu en Evander Sno.Ondanks het verschil in leeftijd en ervaring bleef Jong Feyenoord de eerste helft eenvoudig overeind. Slechts via een vrije trap van Bakircioglu na tien minuten spelen werd de Amsterdamse opponent enigszins gevaarlijk. Verder kwamen de Rotterdammers voor de rust verdedigend nauwelijks in de problemen.

Feyenoord wist zelf wel de nodige mogelijkheden te scheppen, zonder Ajax-doelman Gentenaar echt op de proef te stellen. Pedro ontsnapte een paar keer behendig aan zijn directe tegenstander, onder meer ook na ruim twintig minuten. De rappe aanvaller bereikte de vlak voor het Amsterdamse doel staande Pattinama, die daar echter niet meer op gerekend had en zodoende Gentenaar niet in de problemen kon brengen.Het duurde vervolgens tot vlak voor de rust voordat Feyenoord weer gevaarlijk werd. Het waren wederom Pedro en Pattinama die de hoofdrollen opeisten. Eerst dribbelde Pedro vanaf de achterlijn het zestienmetergebied binnen, waarna Gentenaar zijn inzet makkelijk op kon rapen. Nog geen minuut later had de doelman echter geen antwoord op een wonderschone lob van Pattinama. De aanvaller kreeg de bal door de lucht aangespeeld door Kelvin Leerdam, controleerde de bal knap en tikte de bal op schitterende wijze over de uitkomende Gentenaar.

Door de treffer van Pattinama begon Feyenoord met een 1-0 voorsprong aan de tweede helft, waarin Ajax de Rotterdammers slechts enkele minuten onder druk wisten te zetten. In tegenstelling tot in de eerste helft kwamen de gasten na de onderbreking wel tot kansen, maar de goed keepende Darley had steeds een antwoord.Feyenoord deed fysiek onder voor hun tegenstander, maar compenseerde dit met werklust en veel strijd. Halverwege de tweede helft kwamen ook de kansen weer. Eerst had Pedro zijn vizier niet op scherp toen Pattinama hem de diepte in stuurde, maar even later na een vrije trap van de ingevallen Ricky van Haaren kopte hij wel raak. De A-junior zette voor vanaf de rechterkant en bediende de volledig vrijstaande Pedro op maat.

De volgende grote kans voor de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Manteiga speelde een paar minuten later Pedro knap vrij, liep zelf goed door en had de bal terug moeten krijgen, maar de maker van het tweede doelpunt ging zonder resultaat voor eigen succes.

Ajax probeerde in de slotfase nog wel iets terug te doen, kwam ook nog een enkele keer in de buurt van het Rotterdamse doel, maar wist Darley niet een keer echt te verontrusten. Feyenoord schoot op haar beurt nog twee keer vanuit de tweede lijn, maar eerst Van Haaren en vervolgens Pattinama zagen Gentenaar redding brengen.

Jong Feyenoord – Jong Ajax 2-0

Scoreverloop:

42’ 1-0 Pattinama
78’ 2-0 Pedro

Scheidsrechter: Bakkelo

Geel: Van Stee, Kobussen

Opstellingen:
Jong Feyenoord:
Darley; Van Stee, Kobussen, Nieveld, Waisapij; Machek, Manteiga, Janota, Leerdam, Pattinama (72’ Van Haaren); Pedro.
Jong Ajax: Gentenaar; Kappelhof, Mac Intosch (62’ Sneijder), Van der Meulen, Supusepa; Sno, Schell (46’ Zeegelaar), Danilo da Sousa; Bakircioglu, Manucharyan (46’ Castillion) en Martina.