FEYENOORD B1 VERRAST EN VERSLAAT A-JUNIOREN

Feyenoord B1 heeft zaterdag voor een verrassing gezorgd door A1 in een onderlinge oefenwedstrijd met 2-1 te verslaan. In de eerste helft scoorden beide ploegen eenmaal. De A-junioren kwamen op voorsprong door een doelpunt van Ricky van Haaren, terwijl Osama Rashid scoorde namens B1. In de tweede helft zette de spits van B1, Luc Castaignos, de eindstand van 2-1 op het bord. B2 won met 2-0 van SC Feyenoord. C1 rolde Spijkenisse met 10-0 op. Alle duels van de jeugd waren zaterdag vriendschappelijk, omdat de geplande competitiewedstrijden allemaal waren afgelast.
De wedstrijd tussen de A en de B was na afloop het best te omschrijven als een leuk potje voor beide ploegen. B1 kon goed meekomen met het niveau van de A en het spel golfde op en neer. Trainer Cor Adriaanse van B1: ‘Het had zomaar 4-4 kunnen zijn.’ Jean Paul van Gastel, trainer van de A1 zei hierop: ‘Dat klopt. Maar een stand van 5-5- of 6-6 was ook denkbaar geweest.’

Beide trainers hadden het na afloop van de wedstrijd over een nuttige wedstrijd. Tijdens de oefenwedstrijd konden de oefenmeesters al hun spelers speeltijd gunnen. Daarnaast leerden de spelers van A1 zaterdag een belangrijke les. ‘De oudere spelers willen nog wel eens denken dat ze minder hoeven te doen in zo’n wedstrijd’, zei Van Gastel. ‘Wat dat betreft is deze pot weer onderdeel van het leerproces.’

Ricky van Haaren zette A1 na een kwartier op voorsprong uit een corner. Zo’n vijf minuten later werd Castaignos in het zestienmetergebied neergehaald en kreeg B1 een strafschop. Rashid faalde niet: 1-1. Na een half uur spelen viel Nayib Lagouireh (A1) uit met een hamstringblessure. In de zeventigste minuut liep Castaignos een vrije trap het doel in, toen de verdedigers van A1 slecht dekten bij de eerste paal.

De B-junioren waren na afloop blij hun overwinning. ‘Volgens mij waren ze op weg naar de Coolsingel om daar op het bordes te gaan feestvieren’, grapte Adriaanse na afloop. ‘Zonder gekheid, de jongens waren heel blij en volgens mij hebben wij terecht gewonnen.’

Opstelling Feyenoord A1: Van der Post (40’ Lamprou); Nelom, Erkelens, Schenkeveld (50’ Weimer), Eekman; Clasi, Van Haaren, Isoufi; Cabral, Fileccia en Lagouireh (30’ Piqué).

Opstelling Feyenoord B1: De Jong; De Vrij (40’ Rutten), Huygevoort, Kruithof, Martins Indi; Bouwmeester, Van de Engel, Rashid; Schoonheijm, Castaignos en Jansen

B2 WINT OEFENPOT VAN SC FEYENOORD

Het team van Jan Gösgens heeft zaterdag gewonnen van SC Feyenoord B1. Op het kunstgras van Varkenoord werd het 2-0 voor Feyenoord. Jon-Joost Cornelissens scoorde in de eerste helft. Na rust zette Olcay Bilen de 2-0 op het scorebord.

Feyenoord B2 legde zaterdag tegen SC Feyenoord B1 een aardige wedstrijd op de mat. Feyenoord was veel sterker en creëerde veel kansen. De Rotterdammers verzuimden alleen om deze kansen af te maken. Gösgens kon daar na afloop niet echt mee zitten. ‘Wedstrijden als deze gaan eigenlijk maar om één ding en dat is zorgen dat je in het westrijdritme blijft.’

De trainer gunde al zijn spelers speeltijd. ‘Iedereen speeltijd gunnen zorgt ervoor dat jongens op een positie komen te spelen waar ze normaal niet spelen. Spelers weten dan niet precies wat ze moeten doen. Voordeel is dat ze wel veel leren, als ze tijdelijk op zo’n nieuwe positie staan.’

Jon-Joost Cornelissens scoorde tegen het eind van de eerste helft uit een corner. Vlak na de rust maakte Bilen een prachtige aanval af. Feyenoord zette een combinatie op, waar maar geen einde aan leek te komen. De bal kwam via veel schijven terecht bij Olcay Bilen, die rustig kon scoren.

Opstelling Feyenoord B2: Verkerk; J. van Deelen, Blokland (40’ M. Steenvoorden), Van der Laan (65’ De Rooij), Y. van Deelen; Agatowski (60’ Van der Velden). Stout, Velder (40’ Pacheco); J. Steenvoorden, Cornelissens en Manu (40’ Bilen).

C-JUNIOREN ROLLEN SPIJKENISSE OP

Feyenoord C1 heeft afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd met 10-0 gewonnen van Spijkenisse. In de eerste helft wisten de spelers van trainer Jeffrey Oost twee keer te scoren, via Remco van Wingerden en Joey Sleegers. Na de rust schroefden Anass Achahbar (vier maal), Terence Kongolo, Jean-Paul Boëtius, Kyle Ebicilio en nogmaals Joey Sleegers de productie op naar tien doelpunten.

Ondanks de winst, had trainer Jeffrey Oost na afloop het één en ander aan te merken op het spel van de Rotterdammers. ‘In de eerste helft speelden we matig. Door slecht uitverdedigen kwam Spijkenisse steeds in balbezit en konden ze ons onder druk zetten. Daarnaast miste ik een stuk enthousiasme.’ Volgens Oost had Spijkenisse C1, die een divisie lager speelt, in deze periode zomaar een paar keer kunnen scoren.

In de achttiende minuut kwam Feyenoord op voorsprong door een doelpunt van Remco van Wingerden. Vlak voor rust verdubbelde Sleegers de voorsprong. Boëtius had een goede actie in huis en met een mooi hakje achter het standbeen langs verschalkte Sleegers de keeper.

Na de rust bracht Oost een aantal nieuwe spelers in. Het begon meteen een stuk beter te lopen bij de Rotterdammers. De doelpunten vielen achter elkaar en de ene was nog mooier dan de andere. Koud in het veld scoorde Anass Achahbar op aangeven van Boëtius. Enkele minuten later herhaalden de Feyenoorders het kunstje: 4-0. Nadat Kongolo een corner binnenkopte scoorde Achahbar wederom twee keer. Het eerste doelpunt maakte hij uit een actie die hij zelf had opgezet. En even later kopte de spits van Feyenoord een corner tegen de touwen.

Boëtius (assist van Lucas Woudenberg) en Kyle Ebicilio (penalty) scoorden de 8-0 en de 9-0. Sleegers gaf de toeschouwers nog een toetje, toen hij keurig afrondde na een vloeiende combinatie tussen Achahbar en Ebicilio.

Opstelling Feyenoord C1: Verhagen (51’ Snoek); Boëtius, Kongolo, Ake (17’ Thong), Woudenberg; Sleegers, Dercks, De Vilhena (42’ Ebicilio); Gomez (47’ Van Beek), Breimer (47’ Achahbar) en Van Wingerden.