VLEMMINGS: ‘EINDE HEEL JAMMERLIJK’

Het zat Leon Vlemmings niet mee in de aanloop naar het duel met NEC. De coach zat wegens blessureleed al niet ruim in zijn verdedigers en zag achtereenvolgens ook nog eens Theo Lucius (gebroken rib), André Bahia (familieomstandigheden) en Giovanni van Bronckhorst (enkel) afhaken. De leemte in de defensie werd opgevuld door de in een officiële wedstrijd debuterende Norichio Nieveld (centraal) en de als linksback opgestelde Kelvin Leerdam. De twee jongelingen bleven in het McDos Goffertstadion knap overeind. ‘Die jongens hebben het heel goed gedaan’, zei Vlemmings. ‘De eerste helft was nog wat onwennig, maar dat is niet zo gek. Ik vind dat ze het goed deden.’
Vlemmings en NEC-trainer Mario Been waren eensgezind over welke ploeg tijdens de verschillende helften de bovenliggende partij was geweest. De thuisploeg was voor de rust de betere, vonden de coaches die komend seizoen samen op de bank zullen zitten bij Feyenoord. ‘De tweede helft behoorde Feyenoord toe’, zei Been. ‘Die helft was inderdaad meer van ons´, zei Vlemmings op zijn beurt. ´We speelden agressiever en legden meer diepte in ons spel. Dit leidde ook tot drie goede kansen.’

‘De wedstrijd eindigt vervolgens heel jammerlijk’, ging Vlemmings verder. De coach had tijdens de persconferentie de beelden nog niet teruggezien, maar vanaf de bank het idee gehad dat de vrije trap waaruit het winnende doelpunt van NEC-debutant Milano Koenders viel makkelijk was gegeven door scheidsrechter Braamhaar. ‘Maar vervolgens zag het er bij ons ook niet goed uit. Daar moeten we nog maar eens naar kijken.’

Door de 1-0 nederlaag tegen NEC is het gat naar de zestiende positie op de ranglijst nog maar twee punten. Vlemmings gaf aan desondanks niet naar beneden te willen kijken. ‘Ik ga altijd voor kansen’, zei Vlemmings. ‘En die blijf ik ook zien. Er zijn nog zoveel wedstrijden die gaan komen. Alles staat zo dicht bij elkaar. Ik zie nog genoeg mogelijkheden om punten te gaan pakken.’

‘Ik denk dat Leon gelijk heeft dat Feyenoord niet naar beneden hoeft te kijken’, viel Been zijn toekomstig assistent bij. ‘Er zit genoeg kwaliteit in het elftal en ook de terugkeer van Jon Dahl Tomasson is erg belangrijk.’ Been gaf aan komende week bij hem thuis in Barendrecht met Vlemmings ‘een kopje koffie te gaan drinken’, om te praten over zijn toekomstige club. ‘Want het wordt volgend jaar absoluut geen Mario Been-show. We gaan het als team doen.’