NEC – FEYENOORD IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke competitieronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: NEC tegen Feyenoord, eindstand: 1-0.
De Telegraaf:
De huidige NEC-trainer en toekomstige Feyenoord-trainer Mario Been juichte uitbundig voor de overwinning van zijn elftal, maar had diep van binnen toch gemengde gevoelens. ‘Ik ben heel blij voor NEC, maar in het rood-witte gedeelte van mijn hart doet het pijn hoe Feyenoord ervoor staat.’

AD Sportwereld:
Twee punten staat Feyenoord nog boven de degradatiestreep, met wedstrijden tegen Sparta (thuis), FC Groningen (thuis) en Ajax (uit) op het programma. Terwijl de Rotterdamse ploeg afdroop na wéér een nederlaag, stond Been lachend high fives uit te delen aan zijn spelers, omringd door een leger fotografen. Onophoudelijk scandeerde het Nijmeegse publiek zijn naam en steeds opnieuw balde de trainer zijn vuist. Been mag straks dan Feyenoorder zijn, gistermiddag was hij dat nog even niet.

ANP:
Na de pauze was NEC minder dominant. Vlemmings zag offensieve mogelijkheden en bracht in de 57e minuut routinier Jon-Dahl Tomasson voor Wijnaldum in. De Deense schaduwspits speelde onder de ontslagen Gertjan Verbeek weinig door aanhoudend blessureleed. Met een grote kans voor Biseswar, die door Babos knap van scoren werd afgehouden, zette Feyenoord de verhoogde dadendrang na een uur de kracht bij. Ook van Makaay (voorlangs) en Slory (naast) ging plotseling serieuze dreiging uit.

VI.nl:
Het broze vertrouwen van Feyenoord kreeg in blessuretijd een gevoelige tik te verwerken. Feyenoord-invaller Jon Dahl Tomasson bood bij een vrije trap van Youssef El-Akchaoui van rechts Milano Koenders te veel ruimte. De verdediger, die deze week van Alkmaar naar Nijmegen verhuisde, maakte van de ruimte gebruik om koppend zijn NEC-debuut luister bij te zetten. Feyenoord blijft door de nederlaag in de problemen, waar NEC juist weer de aansluiting vond bij de subtop van de Eredivisie.

Necnijmegen.nl:
Milano Koenders heeft N.E.C. zondagmiddag de volle winst bezorgd in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. De debutant kopte in de 92ste minuut raak uit een vrije trap en zorgde daarmee voor een geweldige ontknoping van verder een matige wedstrijd op een lastig bespeelbaar veld. N.E.C. was de beste ploeg in de eerste helft en kreeg meerdere kansen. Na rust drongen de gasten iets meer aan en kregen ook zij een paar kansen. In blessuretijd kwam het moment van Koenders die N.E.C. drie zeer belangrijke punten bezorgde.

Bekijk hier de samenvatting van NEC tegen Feyenoord en de reacties van trainer Leon Vlemmings en Jon Dahl Tomasson.