Fanshop
Fanshop

VAN BRONCKHORST, DE CLER EN LUCIUS NIET TEGEN SPARTA

Giovanni van Bronckhorst, Tim de Cler en Theo Lucius zijn komende woensdag niet inzetbaar tijdens het eredivisieduel tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam. Het drietal kampt met blessures die hen afgelopen zondag in Nijmegen tijdens de wedstrijd tegen NEC ook al aan de kant hielden. Het is hoogst twijfelachtig of de drie spelers tijdig hersteld zijn om aanstaande zondag mee te kunnen spelen in de wedstrijd tegen FC Groningen.
Denny Landzaat zal dan zeker ontbreken. De middenvelder heeft een verrekking in zijn hamstring opgelopen, wees afgelopen zaterdag een MRI-scan uit. Hij maakte vorige week maandag in een wedstrijd van Jong Feyenoord tegen Jong FC Groningen zijn rentree na maandenlang aan de kant te hebben gestaan met een hamstringblessure. De middenvelder kreeg tijdens de wedstrijd in Groningen opnieuw last van de kwetsuur en moest zich voortijdig laten wisselen. Voor Landzaat is inmiddels een nieuw revalidatieplan opgesteld en hij zal tenminste enkele weken niet inzetbaar zijn.

Van Bronckhorst raakte tijdens de warming-up in het Goffertstadion geblesseerd aan zijn enkel. De aanvoerder zal de komende week een aangepast trainingsschema volgen. Lucius zat in Nijmegen vanwege een gebroken rib niet bij de wedstrijdselectie. Het is op dit moment niet goed in te schatten hoeveel tijd zijn herstel zal vergen. Hetzelfde geldt voor de revalidatie van De Cler. De verdediger kreeg in de wedstrijd tegen Willem II een schop op zijn knie en ondervindt hier nog steeds hinder van.