Fanshop
Fanshop

JAN HERMANS VERLAAT MEDISCHE STAF

De samenwerking tussen Feyenoord en Jan Hermans is van korte duur gebleken. Minder dan twee maanden nadat de fysiotherapeut en manueel therapeut zich op freelance basis aan de Stadionclub verbond, heeft hij aangegeven zijn werkzaamheden als coördinator van de medische staf per direct te willen beëindigen. Voor Hermans bleken de werkzaamheden bij Feyenoord in de praktijk niet te combineren met zijn eigen praktijk en privé-leven.
Algemeen directeur Eric Gudde betreurt, maar respecteert het besluit van Hermans. ‘Het vertrek van een vakman is altijd jammer. Voordat we met elkaar in zee gingen, hebben we ook uitvoerig gesproken over de intensiteit van het werk en in hoeverre dit allemaal te combineren was met zijn overige bezigheden. Juist vanwege die onzekerheid zijn we toen ook een tijdelijke freelance overeenkomst overeengekomen tot eind mei van dit jaar.’ Het was de bedoeling dat partijen daarna zouden evalueren of een verdere samenwerking voor beide partijen aantrekkelijk zou zijn. ‘Hermans heeft aangegeven dat voor hem nu al duidelijk is dat het allemaal niet te combineren is. Vandaar dus dat hij per direct stopt’, aldus Gudde.

Feyenoord gaat volgens de algemeen directeur ‘niet halsoverkop’ op zoek naar een vervanger. Gudde: ‘Het huidige team heeft aangegeven de zaken voorlopig onderling te kunnen regelen. Dat geeft ons de tijd om eerst een technisch directeur te zoeken, die uiteindelijk ook verantwoordelijk is voor de medische staf.’