Fanshop
Fanshop

FEYENOORD WEET WEER WAT WINNEN IS

Feyenoord heeft voor het eerst sinds de winterstop weer een wedstrijd weten te winnen. Een doelpunt van Diego Biseswar na ruim een kwartier spelen was voldoende om Sparta Rotterdam te verslaan: 1-0. Hiermee nam Feyenoord direct drie punten afstand van de stadsgenoot, die voorafgaand aan de wedstrijd nog op gelijke hoogte stond op de ranglijst. Jong Feyenoord-speler Glenn Kobussen maakte in de slotfase zijn debuut.
Feyenoord kwam in de eigen Kuip sterk uit de startblokken. Met Jon Dahl Tomasson voor het eerst sinds het herstel van zijn blessure weer in de basis, werden vanaf de aftrap de intenties van de Rotterdammers duidelijk: winnen. 

De ploeg van Leon Vlemmings kreeg in het eerste bedrijf meermalen hulp uit onverwachte hoek. Doelman Cassio Ramos, die debuteerde voor de bezoekers, maakte een onzekere indruk en zorgde daardoor verschillende malen voor hachelijke situaties voor zijn eigen doel.Zo kreeg hij na tien minuten een voorzet van Diego Biseswar nauwelijks onder controle, waarna Tomasson net een stap te kort kwam om de bal weer in bezit te krijgen. Even later verwerkte Ramos een ongevaarlijke terugspeelbal slecht door de bal als een vuurpijl recht omhoog te schieten. Andwélé Slory kwam daarop net te laat om een geslaagd vervolg te geven aan de onbesuisde actie.Het was wachten tot het moment dat de ongelukkige ingrepen van de doelman afgestraft zouden worden en dat moment kwam al na ruim een kwartier spelen. Nadat Diego Biseswar de diepte in werd gestuurd door Norichio Nieveld, stond Ramos te ver voor zijn doel. Biseswar passeerde de grabbelende Braziliaan hierop met een schitterende lob: 1-0.Het was een bevrijdende treffer, die uitbundig gevierd werd door de thuisploeg. Desondanks wist Feyenoord geen passend vervolg te geven aan het doelpunt. De ploeg van Leon Vlemmings liet zich langzaam maar zeker wat meer inzakken en gokte steeds vaker op de diepe bal, maar zonder het gewenste resultaat.

Sparta was aan de andere kant niet bij machte de Feyenoord-defensie in problemen te brengen. Bovendien liet Henk Timmer zich meerdere malen gelden met knap keeperswerk, waardoor Feyenoord met een voorsprong de rust inging.De tweede helft werd de wedstrijd een stuk rommeliger, maar tegelijk ook een stuk attractiever. Zonder goed veldspel te laten zien creëerden beide ploegen kansen. Kevin Strootman trapte kort na rust af met een vrije trap die net voorlangs ging, waarna Tomasson, Slory en Roy Makaay aan de andere kant verschillende schietkansen kregen.De grootste mogelijkheid kwam na een uur spelen op naam van Slory, die diep werd gestuurd door Biseswar. De aanvaller wachtte echter te lang met schieten, waardoor de Sparta-defensie het gevaar alsnog kon keren. Even later bereikte Biseswar met een vrije trap vanaf de rechterkant het hoofd van Makaay, maar de spits kopte nipt over.Desondanks waren het tekens dat Feyenoord met steeds meer zelfvertrouwen ging spelen. Het zorgde ervoor de Rotterdammers langzaam maar zeker weer wat meer durf in hun spel gingen leggen, waardoor de fraaiste acties tot het laatste kwartier van de wedstrijd werden bewaard.

Karim El Ahmadi lag aan de basis van de mooiste aanval van de avond. Hij zette eerst een een-twee op met Tomasson en vervolgens met Biseswar, voordat hij uithaalde. Zijn inzet verdween net naast het doel.

In de slotfase was het voor Feyenoord nog enkele malen billenknijpen bij hoekschoppen van de Kasteelclub, waarbij de laatste keer zelfs doelman Ramos mee naar voren kwam, maar echt gevaarlijk werd het nooit.Feyenoord – Sparta Rotterdam 1-0

Scoreverloop:

18’ 1-0 Biseswar

Scheidsrechter: Nijhuis

Geel: Promes, Vermes, Slijngard, Godee, Tiendalli

Opstellingen:
Feyenoord:
Timmer; Tiendalli, Nieveld, Hofland, Leerdam; El Ahmadi (82’ Kobussen), Tomasson, Fer; Slory (63’ Wijnaldum), Makaay en Biseswar (87’ Pedro).
Sparta Rotterdam: Ramos; Vermes, Knol, Promes, Slijngard; Godee, Slot (72’ Rose), Strootman, Falkenburg (82’ Abul); Poepon en Duplan (30’ John).