Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD – SPARTA ROTTERDAM IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke competitieronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen Sparta Rotterdam, eindstand: 1-0.
AD Sportwereld:
Alsof de ellende van de laatste maanden volledig langs hem heen was gegaan, dartelde één Feyenoorder gisteravond onbezorgd over het veld van de Kuip. In zijn eentje besliste Diego Biseswar de rommelige stadsderby tussen Feyenoord en Sparta, met een fantastisch doelpunt: 1-0.

De Telegraaf:
Feyenoord begon zonder talent Georginio Wijnaldum in de basis. De jeugdige middenvelder moest zijn plaats afstaan aan de eindelijk topfitte routinier John-Dahl Tomasson. Vooral dankzij de Deense aanvaller was Feyenoord in de eerste helft voor de rust de betere ploeg in de matige derby. Gezien het grote overwicht viel het aantal uitgespeelde kansen evenwel tegen.

VI.nl:
Feyenoord oogde bij vlagen weer nerveus. Niet gek gezien het feit dat de jongelingen Kelvin Leerdam en Norichio Nieveld net als tegen NEC in de basis begonnen. Maar beide verdedigers deden wat van hen werd verwacht en Feyenoord hield voor het eerst sinds 2 november vorig jaar weer eens de nul.

Fcupdate.nl:
Omdat Feyenoord ook in de tweede helft verzuimde om de rustgevende tweede treffer te maken, bleef de spanning lang hangen in De Kuip. Joey Godee miste in de 54e minuut de eerste kans namens Sparta waarna Tomasson en Makaay met afstandschoten dicht bij 2-0 waren.

Sportweek.nl:
Dankzij de winst klom Feyenoord naar de elfde plaats op de ranglijst. Sparta moet zich op de veertiende plaats toch steeds meer zorgen gaan maken. Het verschil met nummer zestien Roda JC is slechts twee punten.  

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord tegen Sparta en de reacties van trainer Leon Vlemmings en Diego Biseswar.