Fanshop
Fanshop

GELUKKIG ADO VERSLAAT FEYENOORD A1

Feyenoord A1 heeft zaterdag verloren van ADO Den Haag A1. In Den Haag werd het 2-0 voor de Hagenaars. Feyenoord had wel kansen om een doelpunt te maken, maar de eindpass kwam vaak net niet aan. B2 won met 6-1 van Barendrecht. Elvis Manu (3), Jon-Joost Cornelissens, Matthew Steenvoorden en Joey van der Velden scoorden voor de Rotterdammers. C2 won met 1-3 in Tilburg van Willem II. Lionel Agata, Jesse Driebergen en Ryan Korporaal wisten het net te vinden. B1 en C1 waren vrij.

De trainer van A1, Jean-Paul van Gastel was ondanks het verlies nog best tevreden over het vertoonde spel. ‘De jongens hebben zich volledig ingezet en gestreden voor wat ze waard zijn. Ze hebben er alles aangedaan. Het is jammer dat je door twee fouten van de keeper deze wedstrijd verliest.’

Na vijf minuten kwam ADO op 1-0 via een vrije trap. De bal vloog over de muur en onhoudbaar het doel in. Toch was Van Gastel niet te spreken over zijn doelman. ‘Bij een vrije trap vanaf het zestienmetergebied zet je een muur neer. Bij een vrije trap vanaf 25 meter doe je dat niet. Zo’n muur belemmert alleen het zicht en het geeft degene die hem neemt een beter idee van waar hij hem moet gaan schieten.’

Na een uur spelen ging keeper Kostas Lamprou wederom de fout in, toen hij over een bal heen dook. ‘Ondanks dat de keeper hier de punten weggeeft, heb ik nog steeds vertrouwen in hem’, zei Van Gastel na afloop.

Het was niet dat Feyenoord kansloos was tegen ADO. Het tegendeel was eerder waar. Een gelijk spel was op zijn plaats geweest. Feyenoord creëerde wel kansen, maar miste de scherpte om ze af te maken. Daarnaast kwam de eindpass vak net niet aan en liepen de aanvallers verschillende keren buitenspel bij kansrijke mogelijkheden.

Opstelling Feyenoord A1: Lamprou; Nelom, Erkelens (60’ Schenkeveld), Piqué, Eekman; Clasi, Van Haaren, Jansen (45’ Schoonheijm); Svoboda (70’ Van de Engel), Fileccia en Machek (77’ Bouwmeester).

B2 STEVIGER AAN KOP

Feyenoord B2 heeft afgelopen zaterdag met 6-1 gewonnen van Barendrecht B1. Omdat de naaste concurrent Excelsior zijn wedstrijd verloor, liep de voorsprong van de nummer één in de competitie op van vier naar zeven punten. Voor Feyenoord scoorden Elvis Manu drie maal. Daarnaast wisten Jon-Joost Cornelissens, Matthew Steenvoorden en Joey van der Velden te scoren.

Aan het begin van het seizoen speelde Feyenoord in de uitwedstrijd nog 0-0 tegen de mannen uit Barendrecht. Dit was tot nu toe de enige wedstrijd in de competitie die het team van Jan Gösgens niet wisten te winnen. In de thuiswedstrijd waren de spelers van B2 dan ook extra gebrand om te winnen en dat drukten ze uit in de score: 6-1.

Al na één minuut scoorde Elvis Manu na een lange bal van Matthew Steenvoorden. Snel daarna stond de 1-1 op het score bord, toen Barendrecht een corner afrondde. Manu had echter direct weer een antwoord en maakte zijn tweede van de middag. Na balverlies van Barendrecht kon hij simpel afmaken. Vlak voor rust was Cornelissens attent toen de doelman van Barendrecht een foutje maakte.

Na de rust ging B2 rustig door met doelpunten maken. Vlak na de thee zette Manu een individuele actie op. Tot ieders verbazing greep niemand daadkrachtig in en dus zag Manu zijn eigen actie eindigen in het doel. Het was zijn derde van de middag. De 5-1 was een aanval over vele schijven. Uitgerekend de laatste man, Matthew Steenvoorden, was het eindstation van een aanval met veel één-tweetjes en hakballen. ‘Een prachtige aanval’, zei Gösgens achteraf. De 6-1 viel tegen het eind van de wedstrijd. Invaller Joey van der Velden schoot de bal feilloos in, na een voorzet vanaf de linkerkant.

‘6-1 is een keurige score. Het had zelfs nog veel meer kunnen zijn’, aldus Gösgens. ‘Maar ik ben tevreden over deze eerste competitiewedstrijd. Vooral de tweede helft was van hoog niveau, met mooie doelpunten en veel spelplezier.’

Opstelling Feyenoord B2: Verkerk; J. van Deelen (45’ Y. van Deelen), Blokland, M. Steenvoorden, De Rooij; Pacheco (50’ Agatowski), Bilen (55’ Stout), Velder; Van der Laan (55’ Van der Velden), Cornelissens en Manu (55’ J. Steenvoorden)


DEGELIJKE ZEGE FEYENOORD C2 IN TILBURG

Feyenoord C2 reisde zaterdag af naar Tilburg voor een wedstrijd tegen Willem II. De Rotterdammers wonnen de eerste competitiewedstrijd na de winterstop met 1-3. Lionel Agata en Jesse Driebergen scoorden in de eerste helft. Na de rust schroefde Ryan Korporaal de score nog iets verder op.

De spelers van trainer Gaston Taument begonnen slordig aan de wedstrijd. Dit leidde dan ook al snel tot een 1-0 achterstand. Pieter Hofman, de linksback voelde zich niet helemaal lekker en werd eruit gelopen door een aanvaller van Willem II. De Tilburger gaf een strakke voorzet die door Mike van de Ruit ongelukkig in eigen doel werd gewerkt.

Feyenoord kwam echter sterk terug. Lionel Agata scoorde in de achttiende minuut, op aangeven van Brandon Robinson. Met een droge knal bracht Agata zijn team naast Willem II. Iets meer dan vijf minuten later zette Jesse Driebergen Feyenoord op voorsprong. Driebergen werd vanaf de linkerkant aangespeeld in het zestienmetergebied. De aanvaller draaide weg van zijn tegenstander en krulde de bal prachtig in het doel.

Vijf minuten na rust kopte Korporaal een corner van Rick Karsdorp binnen en daarmee gooide de verdediger de wedstrijd op slot. Trainer Gaston Taument was na afloop tevreden met het vertoonde spel. ‘In de eerste helft begonnen we iets te slordig, maar dat hebben we in de rest van de wedstrijd ruimschoots goed gemaakt. We waren agressief, hadden de intentie om naar voren te spelen en zochten goed de zijkanten op.’

Taument was ook te spreken over zijn hulpje Cor Adriaanse, die met zijn team B1 vrij had en was meegereisd naar Tilburg. ‘Hij heeft goed gecoacht en nuttige dingen gezegd’, grapte Taument.

Opstelling Feyenoord C2: De Fockert; Van de Ruit, Groenbast, Korporaal, Hofman (6’ Van Rossum); Dekker, Karsdorp, Knoester (53’ Medar); Agata, Robinson en Driebergen (61’ Dammers)