Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD HOUDT GRONINGEN MET TIEN MAN OP 0-0

Feyenoord heeft zondag in een aantrekkelijke wedstrijd doelpuntloos gelijk gespeeld tegen FC Groningen. De Rotterdammers waren voor rust veruit de sterkste ploeg, maar zagen tegen het eind van de eerste helft Norichio Nieveld met een rode kaart het veld uit gestuurd worden. Na rust zette de ploeg van Leon Vlemmings een knappe prestatie neer, door Groningen met een man minder nauwelijks gevaarlijk te laten worden.
Feyenoord besloot een prima eerste helft tegen FC Groningen in mineur. Norichio Nieveld, die door de terugkeer van André Bahia als rechtsback was opgesteld, kreeg vlak voor rust de rode kaart van scheidsrechter Kuipers na een onbesuisde overtreding. Het betekende dat Feyenoord het de tweede helft met een man minder moest doen.Die klap kwam hard aan, want de thuisploeg had tot de rode kaart de beste kansen gehad om op voorsprong te komen. Roy Makaay kwam tot tweemaal toe het dichtst bij. Halverwege de eerste helft onderschepte de sterk spelende Bahia de bal op het middenveld, waarna hij Makaay de diepte in speelde. De spits miste oog in oog met doelman Luciano. Niet veel later pikte Jon Dahl Tomasson een uittrap van Luciano op en bracht Makaay direct in stelling, maar ditmaal schoot de aanvaller over.

De kansen waren een logisch gevolg van het veldoverwicht dat Feyenoord had in De Kuip. Al direct vanaf de aftrap lieten de Rotterdammers hun aanvallende intenties blijken, door gelijk de diepte te zoeken. Drie minuten later kreeg Tomasson de eerste mogelijkheid om de score te openen, maar de Deen tikte een rebound na een redding van Luciano te zacht in.Aan de andere kant kon Groningen niet veel meer doen dan gokken op de counter. De ploeg van Ron Jans deed dat desondanks naar behoren. De slimheid van spitsen als Marcus Berg en Gonzalo Garcia werd verschillende keren optimaal uitgebuit, maar de twee hadden het vizier niet op scherp. Zo schoot Berg na tien minuten net naast en zag Garcia vijf minuten voor rust een schot direct uit de lucht net naast de kruising belanden.

Trainer Leon Vlemmings besloot om de tweede helft met Dwight Tiendalli in plaats van Andwélé Slory weer een vierde verdediger in het veld te brengen, na het wegsturen van Nieveld.Ondanks de man minder deed Feyenoord ook na rust niet onder voor de bezoekers. Hoewel Groningen al in de eerste minuut van de tweede helft een grote kans kreeg via Garcia, die een rebound net over de lat tikte, bleven de Rotterdammers met tien man de aanval zoeken. Na een uur spelen resulteerde het in een grote kans voor Makaay, die een schot vanaf zestien meter uit de kruising geplukt zag worden door Luciano.Het was een van de schaarse grote kansen die in de tweede helft te zien was. Feyenoord had haar zaakjes achterin prima op orde, maar miste de stootkracht om voorin echt iets uit te richten.

Zodoende hoefde doelman Luciano pas tien minuten voor tijd voor het eerst weer in actie te komen, toen Biseswar na een knappe combinatie tussen Karim El Ahmadi en Tomasson van dichtbij op doel schoot. Tegen die tijd had Tiendalli er al voor gezorgd dat Groningen niet op voorsprong stond, door een kopbal uit een corner van de doellijn te redden.Feyenoord – FC Groningen 0-0

Scoreverloop:
-

Scheidsrechter: Kuipers

Geel: Slory, Hofland

Rood: Nieveld

Opstellingen:
Feyenoord: Timmer; Nieveld, Bahia, Hofland, Leerdam; El Ahmadi (86’ Wijnaldum), Tomasson, Fer; Slory (46’ Tiendalli), Makaay (77’ Mols) en Biseswar.
FC Groningen: Luciano; Hiariej, Sankoh, Granqvist, Stenman; Van de Laak, Holla, Lovre (85’ Ajilore), Levchenko; Garcia en Berg.