FEYENOORD – FC GRONINGEN IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke competitieronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen FC Groningen, eindstand: 0-0.
ANP:
De positieve manier waarop de thuisclub het wegvallen opving van de jonge verdediger Norichio Nieveld, die vlak voor de rust rood kreeg voor een zware overtreding, dwong alom respect af. Feyenoord maakte in de eerste helft aanvallend een prima indruk. De thuisploeg ging vanaf het beginsignaal fanatiek en gevarieerd op jacht naar de openingstreffer. Dat deden de Rotterdammers met goed bezette vleugels (Biseswar en Slory) en met een beweeglijk spitsenduo centraal in de voorhoede (Makaay en Tomasson).

De Telegraaf:
Feyenoord stapte als morele winnaar van het veld. Een steun in de rug op weg naar de klassieker tegen Ajax in de Amsterdam Arena. Met het sprokkelen van punten ontloopt Feyenoord dit desastreuze seizoen de play-offs voor promotie en degradatie. Het duel met Ajax biedt de mogelijkheid om het seizoen zelfs van een onverwacht toefje slagroom te voorzien. Feyenoord moet niets, Ajax zit in een vrije val en getuige de mentale veerkracht van het Feyenoord van gisteren ligt er een kans om te stunten.

AD Sportwereld:
Kansen kreeg FC Groningen wel. Gonzalo Garcia stiftte net over toen keeper Henk Timmer de bal losliet, Dwight Tiendalli haalde een kopbal van Andreas Granqvist van de doellijn en Goran Lovre kwam een centimeter tekort op een passje van Marcus Berg. Ook Feyenoord had met enige regelmaat uitzicht op een treffer. Leroy Fer was er voor rust dichtbij met een kopbal, maar Tom Hiariej redde op de doellijn. In de tweede helft haalde Makaay vergeefs uit met links, terwijl even later ook Biseswar op keeper Luciano Da Silva stuitte. ‘Met tien man zijn we geregeld dreigend geweest’, vond Vlemmings. ‘Dat stemt tevreden, terwijl we het ook verdedigend prima hebben gedaan.’

VI.nl:
Zowel Feyenoord als Groningen schiet niet veel op met de remise. De thuisclub is nu twaalfde, aangezien Vitesse de Rotterdammers passeerde. Groningen blijft zesde en ziet nummer vijf PSV twee punten uitlopen.

FCGroningen.nl:
De beste kansen waren er voor Roy Makaay, die in de 21ste en 29ste minuut doelman Luciano op zijn weg vond. Zo hield de Braziliaanse doelman zijn ploeg in de race. Ook Tom Hiariej deed dat in het derde kwartier van het duel toen hij een kopbal van Leroy Fer op de doellijn wegkopte. Wat FC Groningen er tegenover stelde was een prachtige boogbal van Garcia, die door doelman Timmer ‘naast gekeken’ werd en het doel op een haar na miste.

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord tegen FC Groningen en de reacties van trainer Leon Vlemmings en Roy Makaay.