SUCCESVOLLE RENTREE GREENE EN VINCKEN BIJ BELOFTEN

Serginho Greene en Tim Vincken hebben maandag met succes hun rentree gemaakt bij Jong Feyenoord. De twee kwamen allebei de eerste helft in actie in de wedstrijd tegen Jong De Graafschap, die eindigde in 3-1 voor de Rotterdammers. De doelpunten kwamen op naam van Jordao Pattinama, Clint van Stee en Kermit Erasmus. Kevin Wattamaleo kreeg voor het eerst weer speeltijd, nadat hij de afgelopen weken kampte met liesklachten.

Voor Vincken was het de eerste wedstrijd van het seizoen, nadat hij hersteld was van hamstringproblemen. Greene kwam voor het laatst in actie tijdens het trainingskamp in Turkije, maar kreeg daarna te maken met een terugslag in het herstel van zijn knieblessure.

Greene en Vincken stonden aan de basis van de twee grootste kansen van de eerste helft. De eerste koos slim de diepte nadat Luigi Bruins een vrije trap halverwege de helft van De Graafschap nam. Greene ontving de bal in het strafschopgebied, maar zijn schot kon gestopt worden door doelman Cinalli van de bezoekers.

Vincken werd voor rust maar weinig in het spel betrokken, maar liet desondanks bij vlagen zien het voetballen niet verleerd te zijn. Halverwege de eerste helft gaf hij een knappe voorzet vanaf de rechterflank, die resulteerde in een schot van Tobias Waisapij dat net over ging.

De Graafschap, dat met een schot op de paal van Oussama Assaidi haar grootste kans voor rust kreeg, was zo gewaarschuwd, maar kon niet voorkomen dat Feyenoord na een halfuur spelen verdiend op voorsprong kwam. Kermit Erasmus bediende hierbij vanaf de rechterflank Jordao Pattinama, die prima binnen schoot in de verre hoek: 1-0.

Voor Greene en Vincken bleef hun rentree beperkt tot een helft. De twee keken bij de rust allebei tevreden terug. ‘Het ging vooral om het fysieke aspect en dat ging prima’, zei Vincken. ‘Wedstrijden zijn toch anders dan trainingen. Tegenstanders zijn feller en zelf ben je ook bereid wat dieper te gaan. Ik volg een vast programma en zal het aantal speelminuten rustig opbouwen. Vandaag speel ik een helft, volgende week misschien wat meer.’ Vincken zal de wedstrijd van donderdag tegen Jong Ajax aan zich voorbij laten gaan.

Greene kende eveneens geen fysieke problemen, al merkte hij wel dat het voetballende gedeelte nog wat onwennig was. ‘Dat is niet zo vreemd als je er een tijd uit hebt gelegen. Ik weet niet of ik er zondag bij kan zijn tegen Ajax. Ik hoop het wel, maar ik moet wel iets aan de ploeg kunnen toevoegen.’

Zonder Greene en Vincken liep Jong Feyenoord vroeg in de tweede helft uit naar 2-0. Een overtreding op invaller Vojtech Machek op de rand van het strafschopgebied was reden voor een vrije trap, die hard en laag werd ingeschoten door Clint van Stee. De verdediger deed dit onder toeziend oog van zijn vader Henk, die hoofdtrainer is van De Graafschap.

Een kwartier later werd de marge voor de Rotterdammers nog iets groter, toen Michal Janota met een knappe actie dwars door het centrum van de defensie van De Graafschap sneed. Vervolgens legde hij de bal af op Kermit Erasmus, die eerst de doelman omspeelde voordat hij binnen tikte.

Het slotakkoord was uiteindelijk voor De Graafschap, dat in de slotfase meer op de aanval ging spelen. Het resulteerde een kwartier voor tijd in de aansluitingstreffer. Invaller Soufian El Hassnoui kon in een leeg doel binnentikken, na een hoge voorzet vanaf de zijkant. In de blessuretijd kregen de Superboeren via een strafschop een opgelegde mogelijkheid om nog gevaarlijk dichtbij te komen, maar Rifat Bugdayci schoot van elf meter naast.

Jong Feyenoord – Jong De Graafschap 3-1

32’ 1-0 Pattinama
53’ 2-0 Van Stee
69’ 3-0 Erasmus
77’ 3-1 El Hassnoui

Scheidsrechter: Van der Laan