Fanshop
Fanshop

DONDERDAGAVOND JONG FEYENOORD-JONG AJAX IN DE KUIP

Feyenoord zal aanstaande donderdag weer een aantal extra maatregelen nemen om de competitiewedstrijd tussen de beloftenteams van Feyenoord en Ajax in goede banen te leiden. De miniklassieker zal evenals het bekerduel van 29 januari jongstleden weer gespeeld worden in De Kuip. Het aanvangstijdstip is 18.30 uur.

Feyenoord-supporters hebben uiteraard gratis toegang tot het duel. Zij kunnen de wedstrijd volgen vanaf vak Z aan de Olympiazijde. Toegang tot het stadion kan worden verkregen via de poorten 45,46 en 47. Alle bezoekers worden bij binnenkomst gefouilleerd. In het stadion zal sprake zijn van een verhoogd toezicht door veiligheidsmedewerkers. Zij zullen er op toe zien dat de Standaardvoorwaarden van de KNVB en de Gedragsregels van Feyenoord, die op deze wedstrijd van toepassing zijn, niet overtreden worden. Speciale aandacht zal uitgaan naar kwetsende spreekkoren. Supporters die zich hieraan schuldig maken zullen uit het stadion verwijderd worden en kunnen rekenen op een sanctie vanuit de club.

Supporters van Ajax zijn bij deze wedstrijd niet welkom. Beide clubs werden het enige tijd geleden eens dat het onwenselijk is wanneer supporters de onderlinge uitwedstrijden van de beloftenteams bezoeken. Ten koste van alles moet voorkomen worden dat deze wedstrijden uitgroeien tot risicowedstrijden. Zowel Feyenoord als Ajax hebben de doelstelling dat deze wedstrijden weer op respectievelijk Varkenoord en De Toekomst gespeeld kunnen worden, zoals tot voor enkele jaren geleden gebruikelijk was. De aanwezigheid van grote groepen uitsupporters staat een dergelijke ontwikkeling in de weg. Behoudens beide clubs hebben de Gemeenten Rotterdam en Amsterdam laten weten geen extra risicoduels binnen hun stadsgrenzen toe te zullen staan.