Fanshop
Fanshop

HENK TIMMER MAG UITKIJKEN NAAR NIEUWE CLUB

Feyenoord heeft besloten aan het einde van dit seizoen afscheid te nemen van Henk Timmer. De directie heeft dit de doelman onlangs laten weten, zodat hij ruim de tijd heeft om uit te kijken naar een nieuwe club.

Henk Timmer heeft in zijn huidige contract staan dat deze overeenkomst met nog een jaar zou worden verlengd, indien hij dit seizoen dertig wedstrijden of meer onder de lat staat. Op dat aantal zit hij al bijna en die grens lijkt hij dus ruimschoots te gaan passeren.

De voor het komende seizoen aangestelde hoofdtrainer Mario Been heeft de clubleiding echter laten weten dat Timmer in zijn plannen voor volgend jaar niet voorkomt. De directie is hierop met Timmer en diens zaakwaarnemer in gesprek gegaan om de ‘voortzettingsclausule’ te laten vervallen. Hierover zijn de partijen het inmiddels eens geworden.

‘Henk kan dit seizoen uiteraard gewoon afmaken’, stelt algemeen directeur Eric Gudde. ‘Echter, het zou voor Feyenoord en voor Henk zelf niet goed zijn om het nieuwe seizoen in te gaan in de wetenschap dat hij niet de eerste keus is van de nieuwe trainer.’

Hij vervolgt: ‘We weten dat Henk volgend jaar graag nog naar het WK in Zuid-Afrika wil. De kans dat hij daarvoor wordt geselecteerd is veel groter als hij komend seizoen bij een andere club onder de lat staat, dan wanneer hij tegen die tijd bij Feyenoord tweede of wellicht zelfs derde doelman zou zijn. Feyenoord op haar beurt heeft er natuurlijk geen baat bij om zo’n ervaren doelman met bijbehorend salaris in dienst te houden, terwijl de nieuwe trainer al heeft aangegeven dat deze van hem geen of nauwelijks speelminuten zal krijgen. Dit is voor alle partijen dus de beste oplossing.’