Fanshop
Fanshop

FEYENOORDERS ONTMOETEN NADAL IN AHOY

De selectie heeft donderdagavond een bezoek gebracht aan het tennistoernooi dat deze week plaats heeft in Ahoy in Rotterdam. De spelers kregen er een tennisclinic van onder meer oud-tennissers Paul Haarhuis en Jacco Eltingh, speelden partijtjes tegen elkaar en kregen aan het eind van de dag de mogelijkheid om de wedstrijd van Rafael Nadal tegen Grigo Dimitrov met eigen ogen te bekijken.

Terwijl de Feyenoorders in een uur tijd de basistechnieken van het tennis onder de knie kregen, was een baan verder juist Nadal zich aan het warm spelen. Toen hij klaar was volgde een korte ontmoeting tussen de Spaanse nummer één van de wereldranglijst en Roy Makaay.‘In Spanje speelde ik altijd een variant op tennis’, zei Makaay. ‘Op trainingskamp in Turkije heb ik ook nog getennist. Ik vind het leuk om te doen en mooi om te kijken. Daarom ben ik hier vorig jaar ook al geweest om een paar wedstrijden te zien.’Overigens waren zowel Haarhuis als Eltingh unaniem in hun oordeel dat Patrick Lodewijks van alle Feyenoorders de beste techniek had. Toch maakte de keeperstrainer nauwelijks kans toen Haarhuis een paar serieuze services afvuurde op hem.Ruim de helft van de selectie nam uiteindelijk zelf het tennisracket in de hand, maar een groot aantal spelers bleef ook aan de kant om zich te vergapen aan het spel van hun teamgenoten. Naast geblesseerde spelers als Tim de Cler, Denny Landzaat en Giovanni van Bronckhorst, was ook Karim El Ahmadi hierbij.Hij kwam donderdag eerder op de dag terug uit Marokko, waar hij de tweede interland uit zijn carrière speelde. ‘Het was een flinke reis, dus ik voel het nu wel’, zei de middenvelder. ‘Ik heb woensdag ongeveer een halfuur gespeeld en dat ging wel lekker. We hadden nog wel kunnen winnen van Tsjechië. Binnenkort spelen we een kwalificatiewedstrijd tegen Gabon dus dat kan voor mij de eerste interland worden die echt ergens om gaat.’Ter afsluiting van de clinic namen Rob van Dijk en Leroy Fer het in een dubbelspel op tegen Norichio Nieveld en Georginio Wijnaldum. Aangemoedigd door Eltingh trokken de laatste twee uiteindelijk aan het langste eind.

Na een diner in Ahoy krijgen de spelers donderdagavond de mogelijkheid om op de tribune van het centre court plaats te nemen. Dan zullen onder meer Nadal en de Fransman Jo-Wilfried Tsonga in actie komen.