WEDSTRIJD A1 GESTAAKT NA ZWARE BLESSURE NEC-ER

De wedstrijd van Feyenoord A1, dat op bezoek ging bij NEC, is zaterdag na 22 minuten gestaakt omdat en speler van NEC zwaar geblesseerd raakte. Feyenoord stond op dat moment met 0-1 voor, door een doelpunt van Andréa Fileccia. B2 nestelde zich vaster aan de kop van de competitie door met 0-2 te winnen van FC Dordrecht. Elvis Manu maakte beide doelpunten. Feyenoord C1 speelde gelijk tegen Spartaan ’20. Een eigen doelpunt van Spartaan en Joep Breimer zorgde voor de doelpunten aan de kant van Feyenoord. C2 verloor van RKC Waalwijk. Het werd 1-4. Jesse Driebergen maakte het enige Rotterdamse doelpunt in deze wedstrijd.

Nick Erkelens kwam bij de wedstrijd A1 in de 22ste minuut in botsing met een speler van NEC. Tijdens een duel om de bal raakte de Nijmegenaar zwaar geblesseerd. ‘Ik weet niet precies wat het was, maar het onderbeen was helemaal losgeraakt van het bovenbeen’, zei trainer Jean-Paul van Gastel na afloop. ‘Het zag er heel slecht uit.’

De scheidsrechter besloot het duel te staken. Van Gastel: ‘Een niet meer dan terecht besluit. Bij mijn jongens viel het nog wel mee, maar die NEC-ers waren helemaal van slag. En logisch ook. Het zijn immers “kinderen” van een jaar of achttien.’

Op het moment dat de wedstrijd gestaakt werd, leidde Feyenoord met 0-1. Toen de Nijmegenaren balbezit hadden, jaagde Shabir Isoufi de bal op. Met een faire tackle pakte hij de bal af van de keeper van NEC. Andréa Fileccia, die was meegelopen kon simpel de 0-1 binnen tikken.

Kort hierna vond de onfortuinlijke botsing plaats en werd wedstrijd gestaakt. Om het restant van de wedstrijd af te maken moet A1 binnenkort wederom afreizen naar Nijmegen. Volgende week staat echter eerst de thuiswedstrijd tegen Ajax op het programma.

Opstelling Feyenoord A1: Lamprou; Martins Indi, Erkelens, Schenkeveld, Eekman; Clasi, Van Haaren, Isoufi; Svoboda, Fileccia en Schoonheijm.

B2 BLIJFT MAAR WINNEN

Feyenoord B2 heeft afgelopen zaterdag gewonnen van FC Dordrecht B1. Het werd in Dordrecht 0-2 voor de Rotterdammers. Elvis Manu scoorde tweemaal namens de B-junioren.

Feyenoord kwam al snel op voorsprong. Elvis Manu zette een actie op aan de linkerkant, sneed naar binnen en schoot hard en onhoudbaar in de verre hoek. Manu, die van de week nog een wedstrijd tegen Portugal had gespeeld met Oranje onder zestien, was vrijdagnacht pas geland. Zijn teamgenoot Bryan van der Laan had ook maar weinig rust gehad in de voorbereiding naar deze wedstrijd. Dit was echter niet te merken. Beide spelers speelden op karakter een goede pot. Na 65 minuten werden de internationals gewisseld.

Na zijn doelpunt in de eerste helft, deed Manu dit na de rust nog eens dunnetjes over. Een kwartier in de tweede helft sloot hij aan bij een aanval die was opgezet door spits Jon-Joost Cornelissens. Manu kreeg de bal mee van Cornelissens en liep richting het doel. Deze keer koos hij voor de korte hoek. Wederom een succesvolle keuze, 0-2.

Trainer Jan Gösgens zag zijn team gedurende de wedstrijd veel strijd leveren op het middenveld. Feyenoord bleef onder omstandigheden die niet optimaal waren goed overeind. ‘We hadden te maken met twee spelers die pas net weer in het land waren. Daarnaast raakte Olcay Bilen geblesseerd door de overstap van kunstgras naar een normaal veld.’

De switch van de ondergrond zorgde ervoor dat Feyenoord niet echt in het eigen spel kwam. ‘We hebben heel de winter getraind en gespeeld op een strak kunstgrasveld. Nu we komen te spelen op een hobbelig voetbalveld, is dat altijd toch weer even aanpassen.’ Toch was Gösgens tevreden. ‘Omdat we zelf drie punten pakken en naaste concurrent Excelsior verloor, blijven we op de juiste weg richting het kampioenschap.’

Opstelling Feyenoord B2: Van Putten; Blokland, Weimer, M. Steenvoorden (55’ Latuheru), Y. van Deelen; Pacheco (55’ J. Steenvoorden), Bilen (15’ Van de Velden), Velder; Van der Laan (65’ Stout), Cornelissens en Manu (65’ Agatowski).

C1 SPEELT GELIJK TEGEN SPARTAAN ‘20

De C-junioren speelden zaterdag een wedstrijd tegen Spartaan ‘20. In de eerste helft kwamen de teams niet tot scoren. Na de rust wisten zowel Feyenoord als Spartaan ’20 tweemaal het net te vinden. Eén treffer van Feyenoord kwam tot stand via een eigen doelpunt en de ander kwam op naam van invaller Joep Breimer.

Hoewel er de eerste helft geen doelpunten vielen, was het zeker geen saaie helft. De teams leverden veel strijd en vochten voor elke bal. Feyenoord had moeite om door de stugge verdediging van Spartaan te komen. Het was een moeilijke wedstrijd voor de aanvallers van C1. Aan de andere kant kwam Spartaan er een aantal keren gevaarlijk uit met een counter. Keeper Ruben Verhagen lette echter goed op en maakte de uitbraken onschadelijk.

In de 52ste minuut kwam Feyenoord op voorsprong toen een vrije trap van Anass Achahbar via een schoen van een verdediger van Spartaan in het doel verdween. Zes minuten later vond er eenzelfde soort situatie plaats, voor het doel van Verhagen. Dit keer waren het de spelers van Spartaan die konden juichen. Tussendoor was Feyenoord op een 2-0 voorsprong gekomen. Sven van Beek stuurde Joep Breimer de diepte in en de invaller maakte het keurig af.

In de slotfase kwam Spartaan toch nog op gelijke hoogte. Via een onhoudbaar afstandsschot werd het 2-2. Trainer Jeffrey Oost vond het na afloop jammer dat Feyenoord een 2-0 voorsprong had weggegeven, maar moest toegeven dat een gelijkspel een terechte uitslag was. ‘De dragende spelers hadden vandaag net niet het juiste gevoel. Op het middenveld ging teveel fout. Daarnaast was de focus en scherpte vandaag niet voldoende aanwezig.’ Volgende week speelt C1 een derby tegen de nummer één uit de competitie, Sparta.

Opstelling Feyenoord C1: Verhagen, Van Beek, Ake, Kongolo, Woudenberg; Thong (42’ Breimer), Sleegers (55’ Dercks), Ebicilio; Boëtius (55’ Gomez Nieto), Achahbar en De Vilhena.

C2 VERLIEST DOOR PERSOONLIJKE FOUTEN

Feyenoord C2 heeft zaterdag op eigen veld een competitiewedstrijd tegen RKC verloren. Het werd 1-4 voor de mannen uit Waalwijk. Door persoonlijke fouten aan de kant van Feyenoord kon RKC makkelijk tot scoren komen. Jesse Driebergen maakte namens de Rotterdammers het enige doelpunt.

Al na drie minuten kwam Feyenoord op 0-1 achterstand. Keeper Alexis Graviilidis wilde een bal uittrappen, maar kwam daarbij buiten het zestienmetergebied met zijn handen in aanraking met de bal. De daaropvolgende vrije trap van RKC vloog erin.

Vlak daarna zette Jesse Driebergen Feyenoord weer op gelijke hoogte. Hij kwam voor zijn man en prikte een voorzet van de rechterkant in het doel. ‘Over de rest van de eerste helft ben ik nog best tevreden, hoewel sommige spelers wel beter konden’, zei trainer Gaston Taument na afloop. ‘In de rust heb ik gezegd dat we geconcentreerder moesten spelen en alles moesten geven.’

De tweede helft begonnen de Rotterdammers met goede moed. Het spel was best aardig, het leidde alleen niet tot doelpunten. Na vijftig minuten spelen, zorgde een persoonlijke fout wederom tot een tegendoelpunt. Een verkeerd gegeven breedtepass werd onderschept door een aanvaller van de Waalwijkers. Hij kon zo naar het doel doorlopen om de 1-2 te maken. Even later speelde RKC Feyenoord met een goede aanval uit en stond de 1-3 op het scorebord. Feyenoord kwam nooit meer terug in de wedstrijd. RKC deed er nog een schepje bovenop en maakte er nog eentje.

‘We hebben hier terecht verloren. Laat dat duidelijk zijn. Maar over de manier waarop, ben ik absoluut niet tevreden. We hebben vandaag zeker geen honderd procent gegeven. En ik vind dat je dat wel moet doen, als je bij een club als Feyenoord speelt’, zei Taument. ‘Als je er alles aan gedaan hebt is verliezen niet erg. Maar dat was vandaag niet het geval.’

Opstelling Feyenoord C2: Gravilidis (55’ De Fockert); Van de Ruit, Groenbast, Korporaal (36’ Van Rossum), Rekik (20’ Hofman); Dekker, Karsdorp (50’ Janssen), Medar (55’ Dammers); Knoester, Robinson en Driebergen.