JONG FEYENOORD VERZUIMT AFSTAND TE NEMEN IN TILBURG

Jonge Feyenoord heeft maandagavond de wedstrijd in de eredivisie voor beloftenelftallen tegen Jong Willem II met 3-3 gelijkgespeeld. Luigi Bruins eiste in Tilburg een hoofdrol op door twee keer te scoren, waarvan eenmaal van elf meter. Na de 2-3 van Kermit Erasmus halverwege de tweede helft leek het elftal van trainer Alex Pastoor op weg naar een overwinning, maar diep in blessuretijd kwamen de Tilburgers via een strafschop alsnog op gelijke hoogte. Serginho Greene speelde na de knieoperatie die hij begin november onderging voor het eerst een hele wedstrijd.
Opvallend in Tilburg was de rol van de arbitrale leiding. Liefst drie van de zes doelpunten werden uit een strafschop gemaakt. Twee keer mocht Willem II vanaf elf meter aanleggen, Feyenoord een keer. Overigens leefde in beide kampen het idee dat alle drie de penalty’s gemakkelijk werden gegeven door de scheidsrechter.

Los van de dubieuze rol voor de arbitrage stond de slechte start van Feyenoord. De Rotterdammers begonnen slap aan het duel en gaven de thuisploeg in balbezit te veel de ruimte, waarmee ze het zichzelf onnodig moeilijk maakten. De lankmoedige houding van het elftal van Pastoor werd na een kwartier spelen afgestraft door de thuisploeg, die na een steekbal achter de defensie van Feyenoord op voorsprong kwam.

Feyenoord herpakte zich hierna goed en trok de wedstrijd in rap tempo naar zich toe. Duels werden gewonnen en de Feyenoorders wisten elkaar makkelijk te vinden. Bruins schoot na ruim veertig minuten komend vanaf de linkerflank de gelijkmaker binnen en mocht voor de rust vanaf elf meter ook nog de 1-2 aan laten tekenen, nadat Luis Pedro in het zestienmetergebied was gevloerd.

Feyenoord behield ook in de tweede helft de controle en kreeg na de 2-3 van de voet van Erasmus voldoende kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Dit gebeurde niet, waardoor Willem II diep in blessuretijd via een twijfelachtige strafschop alsnog voor een puntendeling wist te zorgen. ‘Dit is een leerpunt voor de volgende keer’, zei Pastoor na afloop. ‘Een wedstrijd die we onder controle hebben, moeten we ook over de brug trekken.’

Jong Willem II – Jong Feyenoord 3-3

14’ 1-0
41’ 1-1 Bruins
44’1-2 Bruins (strafschop)
51’ 2-2 (strafschop)
65’ 2-3 Erasmus
92’ 3-3 (strafschop)

Opstelling Jong Feyenoord: Darley; Wattamaleo, Greene, Pique, Waisapy (70’ Van Stee); Pattinama, Kobussen, Janota (75’ Barends), Pedro (46’ Schet); Bruins en Erasmus.