B1 NAAR RUIME ZEGE NA RODE KAART AZ

Feyenoord B1 heeft dinsdagmiddag een ruime overwinning op AZ B1 geboekt. Op Sportcomplex ’t Lood werd het 0-5 voor de Rotterdammers. Na zes minuten was de wedstrijd al voor een groot deel beslist. Luc Castaignos verdiende toen een strafschop, waarna een verdediger van AZ het veld uit werd gestuurd. Castaignos verzilverde de inzet vanaf elf meter vervolgens zelf.

Vanaf dat moment dicteerde Feyenoord de wedstrijd en voor de rust liep de ploeg van Cor Adriaanse uit naar 0-3, via doelpunten van Osama Rashid en Kevin Jansen. De eerste kopte een voorzet van Stefan de Vrij binnen, terwijl de tweede met een fraaie individuele actie en dito schot de ruststand liet aantekenen.

AZ ging na rust met één spits spelen, waardoor zij niet veel verder kwamen dan tegenhouden. Toch kwam de thuisploeg nog tot één goede mogelijkheid. Toen de 0-4 al via een rebound van Castaignos was binnen geschoten, raakten de Alkmaarders de paal van het doel van Boy de Jong. ‘Dat mag niet gebeuren als je tegen tien man speelt’, zei Adriaanse. ‘Je moet geconcentreerd blijven.’

Feyenoord herstelde zich al snel en liep nog uit naar 0-5 via een strafschop die werd verdiend door Elvis Plaisier en verzilverd door Mats van Huijgevoort. ‘Gewoon een goede overwinning dus’, besloot Adriaanse.