Fanshop
Fanshop

VAN BRONCKHORST, HOFLAND EN TOMASSON TERUG IN DE BASIS

Giovanni van Bronckhorst, Kevin Hofland en Jon Dahl Tomasson keren zondag tegen De Graafschap terug in de basisopstelling. Het drietal moest de afgelopen wedstrijd tegen Ajax door een blessure (Van Bronckhorst), een schorsing (Hofland) en ziekte (Tomasson) aan zich voorbij laten gaan. Serginho Greene is volledig hersteld van zijn knieblessure en sluit weer aan bij de selectie.
Dwight Tiendalli en Norichio Nieveld ontbreken in ieder geval in Doetinchem. De twee verdedigers zijn geschorst. Andwélé Slory leek vrijdag aanvankelijk een twijfelgeval voor het duel met De Graafschap, nadat hij vroegtijdig van de training moest met enkelklachten, maar na behandeling blijkt hij gewoon inzetbaar.

Trainer Leon Vlemmings wilde vrijdag nog niet bekend maken of Slory of Georginio Wijnaldum zondag op de rechtsbuitenpositie zal spelen. De twee speelden in de afsluitende partij op de training ieder een helft in de vermoedelijke basisopstelling.

Voor Tim de Cler komt de wedstrijd tegen De Graafschap te vroeg. Hij zal zeer waarschijnlijk wel zaterdag aansluiten bij de groepstraining. Vlemmings heeft goede hoop dat de verdediger volgende week volledig in kan stromen in de groep.