FEYENOORD A1 EN AJAX A1 IN EVENWICHT

Feyenoord A1 heeft zaterdagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Ajax A1. Onder toeziend oog van veel publiek hadden de Rotterdammers in de eerste helft het beste van spel, terwijl door het wegvloeien van de krachten het tweede bedrijf voornamelijk in het teken van tegenhouden stond. Shabir Isoufi scoorde namens Feyenoord. B1 zette op haar beurt vrij eenvoudig Vitesse/AGOVV B1 met 4-1 aan de kant. Een combinatie-elftal bestaande uit spelers van C1 en C2 verloor een oefenwedstrijd tegen FC Omniworld C1 met 2-3.
DOELPUNT ISOUFI BRENGT A-JUNIOREN NAAST AMSTERDAMMERS

Ajax kwam al snel op een 0-1 voorsprong. Een diepe bal viel over laatste man Lorenzo Pique, waardoor de spits van de Amsterdammers kon uithalen. Kostas Lamprou wist het schot in eerste instantie nog te keren. In de rebound was de keeper echter kansloos.

A1 liet zich door het doelpunt niet van zijn stuk brengen. Sterker nog, de Rotterdammers begonnen goed te voetballen. De spelers zetten veel druk naar voren en dat resulteerde na een half uur spelen in de 1-1. Andréa Fileccia joeg aan de linkerkant zijn tegenstander op. De Ajacied kon niets anders dan de bal terugspelen naar zijn keeper. Isoufi had allang voorzien wat er zou gebeuren en onderschepte de pass. De middenvelder omspeelde de doelman van de Amsterdammers simpel en maakte de gelijkmaker.

In de tweede helft had Ajax een veldoverwicht. De Amsterdammers wisten dit echter niet in doelpunten uit te drukken. Feyenoord had één grote kans om op voorsprong te komen, maar wist deze niet te verzilveren. Wasja Svoboda stond nog geen minuut in het veld, toen hij vrij voor de keeper naast schoot. Dat de Amsterdammers niets creëerden kwam mede door het sterke verdedigen onder leiding van Pique. Trainer Jean-Paul van Gastel was dan ook uiterst tevreden met zijn verdediging. ‘Als je ziet dat Ajax vandaag maar twee kansen heeft gehad, dan heb je gewoon goed verdedigd.’

Van Gastel was ook blij met de instelling van zijn spelers. ‘Vier of vijf spelers hadden last van pijntjes. Ze zijn gewoon doorgegaan en hebben deze wedstrijd op karakter uitgespeeld. Als de jongens dat kunnen opbrengen, dan is dat hoopvol voor de toekomst.’ De coach vervolgde: ‘Al met al was het een heerlijk voetbalmiddagje. Goed weer, veel publiek en een applaus na afloop. Wat wil je nog meer?’

Opstelling Feyenoord A1: Lamprou; Nelom, Schenkeveld (40’ Erkelens), Pique, Eekman; Clasie, Van Haaren, Isoufi (78’ Svoboda); Schoonheijm, Fileccia en Cabral.

B-JUNIOREN VERSLAAN VITESSE

Feyenoord B1 kwam zaterdagmiddag tegen Vitesse/AGOVV B1 eerst nog met 0-1 achter, maar boog deze achterstand al in de eerste helft om in een 2-1 voorsprong. Luc Castaignos was hier met twee doelpunten hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor en maakte na de rust ook nog zijn derde treffer van de middag. Elvis Plaisier nam de 3-1 voor zijn rekening.

Feyenoord speelde de eerste helft niet goed. Dat resulteerde al snel in een 0-1 achterstand. B1 raakte de bal kwijt en joeg vervolgens niet goed door. Daar kwam nog eens bij dat de verdediging niet goed stond, waardoor de gasten de score konden openen. Na acht minuten kwam Feyenoord alweer op gelijke hoogte via Castaignos. De spits benutte een strafschop nadat Plaisier in het strafschopgebied naar de grond was getrokken.

Vlak daarna kwamen de Rotterdammers op voorsprong toen Bruno Martins Indi de bal veroverde en direct Shane van de Engel de diepte in stuurde. Van de Engel vond de vrijstaande Castaignos, die zijn tweede doelpunt maakte. Ondanks de voorsprong en de twee doelpunten, was trainer Cor Adriaanse niet te spreken over de eerste helft. ‘We stonden niet goed en gaven veel te veel ruimte weg. Daarnaast dekten we niet goed door en won Vitesse te vaak de afvallende bal.’

Adriaanse zag zijn elftal een stuk beter aan de tweede helft beginnen. Feyenoord begon duels te winnen en dat resulteerde in de 54ste minuut in een 3-1 voorsprong. Castaignos en Plaisier zetten een combinatie op. Plaisier was het eindpunt van de goede Rotterdamse aanval en liet het net bollen.

Van Vitesse had Feyenoord in de tweede helft helemaal niets meer te duchten. De Arnhemmers creëerden geen enkele kans meer. Het was Feyenoord dat het spel dicteerde en Castaignos liet ook nog zijn derde doelpunt van de middag aantekenen. De spits nam een voorzet van Nygel Velder ineens op zijn pantoffel en liet hiermee de doelman van de gasten kansloos.

Opstelling Feyenoord B1: Konijnenburg; De Vrij, Kruithof, Huygevoort, Martins Indi; Bouwmeester, Van de Engel, Rashid (57’ Van der Laan); Plaisier, Castaignos en Jansen (57’ Velder)

COMBINATIETEAM C1/C2 VERLIEST VAN FC OMNIWORLD

De teams C1 en C2 hadden dit weekend geen competitiewedstrijd. Hierop werd besloten om de teams te combineren en samen ten strijde te trekken tegen FC Omniworld. De oefenwedstrijd ging met 2-3 verloren. Voor Feyenoord scoorden Kevin Dercks en Gwaeron Stout.

De trainer van het combinatieteam was Jeffrey Oost, normaliter de trainer van C1. Hij zag zijn ploeg strijdend ten onder gaan. ‘Het was een zware wedstrijd. Die jongens van Omniworld waren allemaal 1.80 meter en dat was voor onze jongens moeilijk voetballen. Op fysiek vlak hebben we deze wedstrijd verloren. Maar we hebben vandaag hard gewerkt en goed geprobeerd te voetballen.’

Feyenoord kwam na tien minuten op een 1-0 voorsprong toen Stout met het hoofd scoorde. De Rotterdammers veroverden de bal en zetten een aanval op. Remco van Wingerden was het eindstation van deze aanval en de jonge speler van Feyenoord schoot op doel. Dit schot werd gekeerd door de doelman van Omniworld. Stout was er vervolgens als de kippen bij om de rebound binnen te koppen.

Nog voor rust kwam Omniworld op gelijke hoogte. Na een half uur voetballen verdween een vrije trap laag in de hoek van het doel, 1-1. Vlak voor het rustsignaal kwam Feyenoord op een 1-2 achterstand, wederom uit een vrije trap. Ditmaal ketste de vrije trap af en werkten de Rotterdammers de bal weg. De verdediging zette echter geen druk naar voren, waardoor een speler van Omniworld van afstand kon uithalen en scoren.

Vijf minuten in de tweede helft kwam Feyenoord op gelijke hoogte. Na een snelle aanval schoot Joep Breimer op de paal. Dercks tikte de rebound simpel binnen. De Rotterdammers kregen nog een dot van een kans om de winst binnen te halen. Dercks stond vijf minuten voor tijd voor open doel. Hij nam echter niet genoeg tijd voor zijn schot en schoot naast. De keeper van Omniworld bracht de bal weer snel in het veld. De spelers van Omniworld schakelden razendsnel om en counterde zo naar 2-3.

Opstelling C1/C2: De Fockert; Gomez, Dammers, Rekik (35’ Boëtius), Metin; Jansen (40’ Hardeveld), Stout, Dercks; Thenu (40’ Hofland), Breimer en Van Wingerden.