DE GRAAFSCHAP – FEYENOORD IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke competitieronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: De Graafschap tegen Feyenoord, eindstand: 0-2.
ANP:
Feyenoord speelde voor de rust aanvallend best aardig. Vooral in de beginfase dwongen de bezoekers een paar mooie kansen af. De afwerking liet evenwel opnieuw veel te wensen over. Met name Tomasson toonde in het strafschopgebied te weinig scherpte. Zijn makker Roy Makaay werkte hard, maar kwam in de eerste helft niet in scoringspositie.

VI.nl:
De openingstreffer van Karim El Ahmadi negen minuten na rust bood uitkomst voor het worstelende Feyenoord. De Marokkaanse middenvelder had rustig kunnen opstomen en met een schot door de benen van Jordy Buijs De Graafschap-keeper Erik Heijblok gepasseerd. Het gebrek aan verweer bij de 0-1 was illustratief voor het magere verzet van De Graafschap. De ploeg van trainer Henk van Stee, die deze week nog de unanieme steun had gekregen van zijn selectie, was nauwelijks in staat tot iets constructiefs. Pas na 25 minuten tekende Ben Sahar voor het eerste Doetinchemse wapenfeit.

DeGraafschap.nl:
Met name Jordy Buijs speelde achterin een solide partij voetbal. De jongeling stond daar in plaats van de geschorste Joost Volmer. De ex-Feyenoorder kwam veelvuldig op en probeerde met een paar goede ballen het spel snel te verplaatsen. Karim El Ahmadi liet zien waarom Feyenoord hem heeft gehaald. In de 54e minuut begon de Feyenoorder aan zijn solo die hij uiteindelijk ook met een bekeken schot in de verre hoek afrondde. De Graafschap moest even bekomen van de schrik. Heijblok moest daarna gelijk weer handelend optreden op een afgeslagen schot.

AD Sportwereld:
Als een kwajongen die iets ondeugends gaat doen, verklapte Jon Dahl Tomasson op weg naar het uitvak met een grijns op zijn gezicht aan Kevin Hofland wat hij van plan was. De Deen gooide als eerste zijn doorweekte shirt naar de dolblije Feyenoord-supporters en vervolgens regende het textiel in de hoek van de Vijverberg. De bijna kinderlijke vreugde na de benauwde 2-0 overwinning op De Graafschap had iets aandoenlijks, maar was oprecht. De scene verried enorme opluchting en vertelde bovendien alles over de herstelde relatie tussen de Feyenoord-spelers en hun fans, die eerder dit seizoen zwaar onder druk stond.