Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

TALENTJES ENTHOUSIAST VAN START TIJDENS TALENTENDAGEN

De talentendagen van Feyenoord zijn maandagochtend van start gegaan. Verdeeld over meerdere veldjes vertoonden enkele honderden kinderen vol enthousiasme hun kunsten op Varkenoord, hierbij gadegeslagen door trainers en spelers van Feyenoord. In totaal zullen maandag en de dinsdag ruim duizend pupillen in actie komen, met als doel een plaats in de jeugdopleiding van Feyenoord te verdienen.


Maandagochtend speelde Theo Lucius onder toeziend oog van onder meer de jeugdtrainers Jean Paul van Gastel en Gaston Taument mee in een wedstrijd tussen twee teams vol jonge voetballers. Talentendagen zijn Lucius niet vreemd. ‘Dagen als deze heb ik als kleine jongen zelf ook meegemaakt bij Den Bosch’, zei de verdediger. ‘Ik weet nog dat ik toen behoorlijk opkeek naar de profvoetballers die er rondliepen. Ik geloof dat de jongens die hier nu lopen het ook erg naar hun zin hebben.’Naast Lucius verschenen ’s ochtends onder andere ook Henk Timmer en Luis Pedro op de velden van Varkenoord. ’s Middags trapten spelers zoals Giovanni van Bronckhorst, Michael Mols en Diego Biseswar een balletje met de kinderen.

Feyenoord organiseert de talentendagen om E- en F-pupillen de kans te geven te laten zien wat ze in huis hebben. ‘De jongens komen uit heel het land hiernaartoe’, zei hoofd jeugdopleidingen Stanley Brard. ‘Een aantal van hen zal uiteindelijk ook de stap naar onze jeugdopleiding maken. Dit is voor hen een ideale gelegenheid om hun talent te tonen.’‘Het was heel leuk’, zei E-pupil Erik Jan, keeper bij BVV uit Den Bosch. Ondanks de regen genoot hij met volle teugen. ‘Vooral het partijtje op het einde met de grote doelen. Toen moesten we gooien en trappen.’ De jonge Erik Jan deed dit onder leiding van Joop Hiele, hoofd van de keepersacademie, en enkele doelmannen uit de jeugdopleiding van Feyenoord.