Fanshop
Fanshop

LENSKY BEGINT WEER MET VOETBALLEN

Jacob Lensky heeft besloten om weer te beginnen met voetbal. De middenvelder liet begin augustus van vorig jaar zijn contract bij Feyenoord ontbinden en keerde op twintigjarige leeftijd wegens privé-omstandigheden terug naar Canada. Dat meldt Feyenoord Magazine in het februari-nummer.

‘Ik wilde niets meer doen met voetbal’, zegt hij in de Canadese krant The Province. ‘Ik wilde er niet aan denken, er niet over praten en er niets over op televisie zien.’ Nu hij een aantal maanden thuis is en rust heeft kunnen pakken, is ook de zin om weer te voetballen terug bij hem. Eind januari meldde hij zich daarom voor een stage bij Vancouver Whitecaps en de kans is groot dat hij daar zijn carrière zal hervatten.

Het uiteindelijke doel is een terugkeer naar Europa. ‘Ik zou zaken nu anders aanpakken’, zegt hij. ‘Als een jonge speler besef je dat nog niet, maar je moet vrienden maken en de taal leren. Dat soort dingen heb ik niet echt gedaan. Nu zou ik meer open staan naar mensen en niet zo somber en in mezelf gekeerd zijn omdat ik ver van huis ben.’

Mocht Lensky weer in Europa gaan voetballen, dan heeft dit ook gevolgen voor Feyenoord en de Talent Pool II-houders die Lensky tot hun spijt zonder vergoeding zagen vertrekken. Met de speler is destijds namelijk overeengekomen dat Feyenoord over vijftig procent van de transferrechten beschikt, zodra hij weer actief wordt in Europa.