Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

THEO LUCIUS MIST VITESSE DOOR HAMSTRINGKLACHTEN

Theo Lucius is zondag niet inzetbaar in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. De verdediger kampt sinds het afgelopen duel met De Graafschap met lichte hamstringklachten. Tim de Cler keert zondag zeer waarschijnlijk terug bij de wedstrijdselectie. Hij is volledig hersteld van zijn hamstringblessure. De Cler begint zondag op de bank.
Henk Timmer en Karim El Ahmadi zullen beiden van de partij zijn tegen Vitesse. Timmer ontbrak donderdag en vrijdag op de training wegens klachten aan zijn knie. Die liep hij op tijdens de warming-up van de wedstrijd tegen De Graafschap, toen hij na een duik met zijn knie op een steen landde. Trainer Leon Vlemming verwacht dat Timmer zaterdag alweer gewoon mee zal trainen. El Ahmadi ging afgelopen woensdag vroegtijdig van de training na een trap tegen zijn scheen, maar trainde donderdag en vrijdag alweer volledig mee en is wedstrijdfit.

De plaats van Lucius aan de rechterkant van de verdediging zal ingenomen worden door Dwight Tiendalli of Kelvin Leerdam. Vlemmings wilde daarover nog geen duidelijkheid geven, al speelde Leerdam vrijdag tijdens de afsluitende partij in de basisopstelling. ‘Leerdam heeft mij een goed gevoel gegeven in de wedstrijden die hij als linksback heeft gespeeld’, zei Vlemmings. ‘We hebben er vertrouwen in dat hij die rol ook aan de rechterkant kan vervullen.’