Fanshop
Fanshop

FEYENOORD – VITESSE IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke competitieronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen Vitesse, eindstand: 2-2.
ANP:
Feyenoord is zondag geen stap dichter bij Europa gekomen. De Rotterdamse ploeg profiteerde niet van het puntenverlies van de concurrenten FC Utrecht (0-2 tegen Ajax) en NEC (1-1 tegen Volendam). In het boeiende thuisduel met Vitesse, een andere rivaal voor deelname aan de play-offs, bleef de ploeg van interim-trainer Leon Vlemmings steken op 2-2. Daardoor bleef het gat met nummer negen NEC acht punten.

Sportweek.nl:
Feyenoord was zondag de betere ploeg tegen Vitesse, maar dat leverde slechts één punt op: 2-2. De bezoekers waren zeer efficiënt en scoorden twee keer uit slechts enkele mogelijkheden. De Arnhemse ploeg van coach Theo Bos is daarmee voor het zevende eredivisieduel op rij ongeslagen. Op de ranglijst blijft Vitesse één plek boven Feyenoord staan.

VI.nl:
De door Feyenoord aan Vitesse verhuurde Nicky Hofs schoot na ruim een kwartier een vrije trap van 25 meter prachtig achter Henk Timmer. Het gebeurde na een openingsfase waar Feyenoord met veel druk en beweging de aanval zocht. Het duurde lang voordat de Rotterdammers de beloning kregen voor het harde werk. Sébastien Sansoni had al een inzet van Leroy Fer van de lijn gehaald toen Diego Biseswar vlak voor rust een uitstekende voorzet gaf. Georginio Wijnaldum kwam uit de rug van zijn tegenstander en gleed de gelijkmaker binnen.

De Telegraaf:
Ook in de tweede helft golfde het spel op en neer. Toch was het Vitesse dat via een treffer van Dalibor Stevanovic voor de tweede keer op voorsprong kwam. Maar Feyenoord toonde veel strijdlust en knokte zich wederom langs de Arnhemmers. Dit keer was het Roy Makaay die voor de gelijkmaker tekende.

AD Sportwereld:
Met nog ruim een kwartier op de klok was de tweede Rotterdamse gelijkmaker het startsein voor een slotoffensief dat met de komst van pinchhitter Michael Mols een verdiende overwinning had moeten opleveren. Mols kreeg ook nog dé uitgelezen kans op de 3-2, toen Makaay de bal panklaar op zijn hoofd legde, maar doelman Velthuizen en Paul Verhaegh konden namens Vitesse nog redden.

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord tegen Vitesse en de reacties van trainer Leon Vlemmings en Roy Makaay.