JONG FEYENOORD VEEL GEVAARLIJKER DAN JONG NEC: 4-1

Jong Feyenoord heeft maandagavond met ruime cijfers van Jong NEC gewonnen. Op Varkenoord won de ploeg van trainer Alex Pastoor met 4-1. Kermit Erasmus was met drie doelpunten de grote man bij de Rotterdammers. Andwélé Slory zorgde voor het andere Rotterdamse doelpunt, in een wedstrijd waarin de overwinning voor de thuisploeg geen moment in gevaar kwam. Door de zege passeert Jong Feyenoord de Nijmegenaren en stijgt naar de tweede plaats van de ranglijst.
Feyenoord kende een droomstart tegen de Nijmegenaren. Onder toeziend oog van toekomstig hoofdtrainer Mario Been zette Slory de Rotterdammers al in de zesde minuut op een 1-0 voorsprong, door de bal vanaf de rand van het strafschopgebied uit stand op schitterende wijze in de kruising te krullen.

Na deze snelle voorsprong moest de ploeg van trainer Alex Pastoor het initiatief beetje bij beetje aan de gasten laten. NEC, spelend met onder meer Dominique Kivuvu, Saidi, Tshibamba en de in de winterstop aangetrokken John Goossens, deelde ook de nodige speldenprikjes uit, maar steeds stond of het vizier van de Nijmegenaren niet op scherp of greep Rob van Dijk goed in.

Feyenoord kwam er aan de andere kant af en toe gevaarlijk uit en was na een half uur spelen dicht bij de 2-0, toen Slory een voorzet van Jordao Pattinama bij de tweede paal op keeper Nicholas Skverer gleed. Eenzelfde voorzet van Pattinama vanaf de rechterkant werd even later wel tot doelpunt gepromoveerd. Erasmus tikte de bal van dicht in het doel.

De Zuid-Afrikaan bracht Feyenoord hiermee aan een 2-1 voorsprong, omdat even daarvoor NEC na een vrije trap op gelijke hoogte was gekomen. Mustapha el Kabir, begin dit seizoen van Feyenoord overgestapt naar NEC, was in een scrimmage het gelukkigst.

Ook aan het begin van de tweede helft was het weer Feyenoord dat tot scoren kwam. NEC, naarstig op zoek naar de gelijkmaker, liep tegen een counter aan en de rappe Slory kon door keeper Skverer alleen nog maar ten koste van een strafschop gestopt worden. Een buitenkans die door Erasmus onberispelijk werd verzilverd.

NEC vocht verbeten om terug in de wedstrijd te komen, maar Feyenoord bleef onder leiding van de van een schorsing teruggekeerde Norichio Nieveld in verdedigend opzicht eenvoudig overeind.

Feyenoord bleef op haar beurt wel gevaarlijk en maakte diep in de tweede helft aan alle illusies van de gasten een einde door de 4-1 eindstand op het bord te zetten. Wederom was het Erasmus die de trekker overhaalde, ditmaal na uitstekend te zijn bediend door de ingevallen Clint van Stee. De invaller had vlak nadat hij in het veld was gekomen zelf al met een stevig schot de lat geteisterd.

Jong Feyenoord – Jong NEC 4-1

06’ 1-0 Slory
35’ 1-1 El Kabir
42’ 2-1 Erasmus
56’ 3-1 Erasmus (strafschop)
79’ 4-1 Erasmus

Opstelling Jong Feyenoord: Van Dijk; Tiendalli, Nieveld, Barends, Waisapy (80’ Bijlow); Vincken (46’ Schet), Wattamaleo, Janota, Pattinama (65’ Van Stee); Slory en Erasmus.